Secretarul Consiliului Local Oradea, Ionel Vila, a participat joi la ultima şedinţă înaintea ieşirii la pensie. Vila a fost felicitat la încheierea dezbaterilor de primarul Florin Birta, care i-a acordat o plachetă şi diplomă de excelenţă pentru întreaga activitate.

"Vă mulţumesc"

Birta a vorbit despre Vila ca despre "un sprijin şi un etalon" în vremea în care a fost consilier al primarului Ilie Bolojan iar mai târziu viceprimar de Oradea.

"Îmi revine onoarea să îi înmânez o diplomă în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru întreaga activitate desfăşurată în slujba administraţiei locale orădene şi a Consiliului Local al municipiului Oradea, activitate desfăşurată cu devotament şi competenţă în calitate de secretar general al municipiului Oradea. Vă mulţumesc domnule secretar", a spus Birta în aplauzele consilierilor locali.

Surprins de gest şi vizibil emoţionat, secretarul Consiliului Local Oradea a mulţumit pentru diploma primită şi colaborarea cu colegii din Primărie. "Vă mulţumesc că m-aţi suportat, pentru că munca de secretar de multe ori vine în contradicţie cu ce se doreşte, cu oportunitatea. Am căutat de-a lungul activităţii mele să nu intru pe contrasens, cum se spune, şi să rezolvăm problemele cu temeinicie şi legalitate", a spus secretarul.

Funcţionar sub zece primari...

Angajat în Primăria Oradea încă din 1986, încă de pe vremea comunismului, Vila a lucrat de-a lungul celor 34 de ani de carieră cu zece primari.

Absolvent de ştiinţe juridice, funcţionarul a fost pe rând şef al Serviciului de relaţii cu publicul, director al Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, pe care a şi înfiinţat-o, iar din 2007, secretar al Consiliului Local Oradea.

Ionel Vila va ieşi la pensie pe 9 ianuarie 2021. Atribuţiunile de secretar al Consiliului Local vor fi preluate cu titlu interimar de directorul juridic al Primăriei, Eugenia Borbei, până la organizarea concursului pe post.