Cele trei persoane bănuite că au ucis-o pe femeia de 31 de ani găsită într-un geamantan, într-o remorcă, în parcarea unui bloc din cartierul Prima Oneștilor au fost duse miercuri în fața judecătorilor de la Tribunal cu propunere de arestare. Procurorii cer arestarea acestora, pentru omor prin cruzime și tentativă de omor prin cruzime, după ce au aflat că atât tânăra moartă cât și sora ei, care se află internată în spital în stare gravă, au fost chinuite luni întregi: lăsate fără mâncare, amenințate cu moartea și bătute pentru că nu produceau destul de mulți bani prin prostituție. Agresorii au stat cu moarta în casă timp de două zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Cristian Ardelean, procurorii au extins urmărirea penală în acest caz și pentru alte infracțiuni, toate cele trei persoane bănuite de săvârșirea crimei fiind reținute în cursul serii de marți pentru 24 de ore.

„Cei trei au fost puși sub inculpare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat prin cruzimi, cu privire la victima care a decedat, iar în cazul celei de-a doua victime (sora femeii moarte, în vârstă de 28 de ani – n.r.), care acum se află în spital, s-a reținut infracțiunea de tentativă la omor tot prin cruzimi. Aceasta a suferit leziuni ce necesită 30-40 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații”, a declarat Ardelean într-o conferință de presă.

Își căutau mâncarea prin gunoaie

Sora tinerei moarte a fost înfometată săptămâni în șir, a mai spus procurorul.

„Actele medico-legale au concluzionat că statusul biologic al victimei traduce cel puțin un aport caloric extrem de scăzut în ultimele două săptămâni, iar leziunile și starea de malnutriție extremă constatate i-au pus în pericol viața. Tocmai de aceea s-a extins urmărirea penală și cu privire la infracțiunea de tentativă la omor calificat prin cruzimi”, a mai adăugat Ardelean.

Cele două femei erau înfometate, amenințate cu moartea și bătute în mod constant, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Cercetările au arătat că atât victimele, cât și agresorii lor au locuit împreună încă din luna martie sau aprilie, într-un apartament din cartierul Nufărul. Cele două surori au ajuns să fie terorizate: erau ținute în baie și ajunseseră să își caute mâncarea prin gunoaie.

Terorizate în mod constant

„Din luna martie-aprilie 2024 și până la 10 iunie 2024, victima T.H. împreună cu sora ei T.R., au locuit în imobilul situat în Oradea, pe strada Grigore Moisil, alături de cei trei inculpați, o persoană de sex masculin de 31 de ani (Omuț Alin Călin, foto jos – n.r.), o persoană de sex feminin (Gal Roxana Alexandra, foto sus – n.r.), de 24 de ani, care se pare că ar fi concubina acestuia, și încă o inculpată, D.E. (Duca Erika, foto jos - n.r.), de 28 ani. Cele două victime au fost supuse în această perioadă la agresiuni fizice și psihice ce pot fi catalogate drept cruzimi din partea celor trei inculpați. Au fost înfometate, ținute în condiții deplorabile, în toaleta imobilului în care locuiau, nu li se oferea mâncare, ele fiind chiar nevoite să mănânce din tomberoanele din zona blocurilor unde locuiau. Victima care se află în spital nu a primit mâncare timp de aproape două săptămâni. Inculpații le reproșau celor două victime că nu produc suficient de mulți bani și se pare că aceasta ar fi cauza aplicării acestor agresiuni”, a mai spus Ardelean.

În ce privește femeia decedată, procurorii au aflat, în urma cercetărilor de până acum, că aceasta a fost ucisă în bătaie în apartamentul din Nufărul. Agresorii au stat cadavrul în casă timp de două zile!

Cadavru transportat cu taxi

„Cel mai probabil în data de 8 iunie, sâmbăta, ar fi survenit decesul victimei T.H. Cadavrul acesteia a fost introdus într-un geamantan și ținut în apartamentul de pe strada Grigore Moisil până în dimineața zilei de 10 iunie, luni dimineața, când a fost transportat cu o remorcă închiriată de către inculpatul O.A.C. (Omuț Alin Călin, foto jos – n.r.) și tractată de un taxi în parcarea din fața blocului de pe strada Oneștilor. În aceeași mașină au mers și cei trei inculpați”, a mai spus Ardelean.

Procurorul a confirmat și că cel care a sunat la 112 a fost Alin Omuț, care le-a spus anchetatorilor și despre sora femeii ucise.

Cea din urmă a fost găsită într-un apartament de pe strada Oneștilor, în apropierea parcării în care a fost descoperit cadavrul.

„Era căzută în baie, într-o stare de sănătate deplorabilă, motiv pentru care a și fost transportată de urgență la Spitalul Județean, unde în prezent i se acordă îngrijiri medicale. Astfel, s-a considerat că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de omor calificat prin cruzimi, respectiv tentativă de omor calificat tot prin cruzimi. S-a reținut participația în formă de coautorat”, a mai spus Ardelean.

Duși la arestare

Întrebat de jurnaliști care ar fi putut fi motivul pentru care chiar bărbatul implicat în crimă a sunat la 112, purtătorul de cuvânt al Parchetului nu a oferit asemenea informații.

„Nu știm care a fost strategia. Nu pot divulga din conținutul mijloacelor de probă, dar cert este că acesta a sunat la 112 și că a avut o contribuție la săvârșirea celor două infacțiuni”, a punctat Ardelean.

Tot la întrebările jurnaliștilor, dacă victimele și una dintre femeile care stăteau în casă erau prostituate, acesta a spus că da.

„Vă pot spune că, deocamdată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor nu efectuează cercetări cu privire la trafic de persoane, proxenetism. Dacă din anchetă vor rezulta probe, sigur că procurorul va dispune măsurile legale în caz”, a mai spus Ardelean.

Cei trei suspecți au fost duși în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă. La intrarea în Palatul de Justiţie, ei au refuzat să facă declaraţii jurnaliștilor prezenți.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!