Cei trei proxeneţi acuzaţi că au ucis-o pe femeia de 31 de ani găsită într-un geamantan, într-o remorcă în parcarea unui bloc din Oradea, au fost trimiși în judecată, joi, în stare de arest preventiv.

Alin Omuţ, iubita lui, Roxana Gal, şi Duca Erika au fost inculpaţi pentru omor și tentativă de omor, asupra surorii victimei ucise. Ambele fapte au fost reţinute ca fiind comise prin cruzimi, femeile fiind chinuite luni întregi, lăsate fără mâncare, amenințate cu moartea și bătute pentru că nu produceau destul de mulți bani prin prostituție.

Cadavru în valiză

Şocantul caz, despre care BIHOREANUL a relatat pe larg, a fost descoperit în dimineaţa zilei de 11 iunie, când, într-una dintre parcările de lângă blocurile Prima - Oneştilor, într-o mică remorcă acoperită cu prelată, sub un morman de nisip (foto), a fost găsit cadavrul unei femei de 31 ani din Valea lui Mihai, Henrietta.

Câteva minute mai târziu, într-un apartament din acelaşi cartier, anchetatorii au găsit-o și pe sora defunctei, Renata, de 28 ani, căzută în baie, în agonie. Era doar piele şi os, având în jur de 30 de kilograme, răni mai vechi și mai noi pe tot corpul, inclusiv în zona capului. Urechile îi erau crestate, iar gura cusută cu ață, după cum au constatat medicii din Spitalul Judeţean, unde femeia a fost internată.

Cercetările au dezvăluit că ambele femei au fost victimele celor care le exploatau sexual: Alin Omuţ, de 31 ani, iubita lui, Roxana Gal, o tânără de 24 ani, şi Duca Erika, 28 ani, proxenetă cu state vechi.

Cele două surori erau scoase la produs prin anunţuri date pe site-uri de mică publicitate. Femeile au fost purtate prin ţară, prestând în locuințe ocupate în regim hotelier, iar în Oradea în trei apartamente închiriate, succesiv, într-un bloc de pe strada Grigore Moisil, din cartierul Nufărul. Ca să nu fugă, Duca le ameninţa cu moartea, prezentându-şi fratele ca fiind „asasin”, ori lăudându-se în faţa lor cu relaţiile pe care le-ar avea în rândul unor şefi din Poliţie. 

Bătute cu sălbăticie

Problemele au apărut în această primăvară, când celor două prostituate le-au scăzut încasările, iar proxeneţii au decis să le pedepsească. Surorile au fost puse să doarmă în baie, pe jos, fiind înfometate şi bătute până când Henrietta nu a mai rezistat.

Cel mai probabil, femeia a murit în data de 8 iunie, după cum a explicat procurorul Cristian Ardelean, purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, într-o conferinţă de presă. Cadavrul a fost băgat într-un geamantan și ținut în apartamentul de pe strada Grigore Moisil până în dimineața de 10 iunie, când a fost transportat cu o remorcă închiriată de Omuț și tractată de un taxi în parcarea din strada Oneștilor, unde a fost găsit.

Medicii legişti au stabilit că cei care au lovit-o au făcut-o cu sălbăticie şi nu s-au oprit nici atunci când femeia a căzut. S-au urcat pe ea, fracturându-i coastele şi sternul, rupându-i plămânii şi splina şi provocându-i o hemoragie internă care i-a fost fatală. 

Investigaţiile au arătat că, înainte de a pleca din apartamentul de pe strada Grigore Moisil, ucigaşii au făcut curăţenie, încercând să-şi şteargă urmele. Totuși, cu ajutorul luminolului, criminaliştii au găsit suficiente dovezi. Au fost descoperite dâre în baie, pe holuri, provenind de la ambele victime, iar într-una dintre camere, o saltea îmbibată cu sângele Henriettei. Cel mai probabil, acolo a fost ucisă.

Tot în timpul cercetărilor s-a confirmat că cea care a cumpărat valiza în care a fost ascuns cadavrul a fost Roxana Gal, dar şi că cele două surori erau exploatate în acel bloc de mai bine de 3 ani.

Victima, pusă la adăpost

Audiaţi în mai multe rânduri, criminalii au dat declaraţii contradictorii. În timp ce Alin Omuţ şi Duca Erika au dat vina unul pe celălalt, iubita lui Omuţ, Roxana Gal, a recunoscut că cele două surori au fost maltratate, iar Henrietta a murit în urma bătăilor.

Duca, Omuţ şi Gal au fost inculpaţi pentru omor prin cruzimi, pentru uciderea Henriettei, dar și pentru tentativă de omor prin cruzimi pentru torturarea Renatei, fapte pentru care riscă 25 de ani de detenţie sau chiar închisoare pe viaţă. 

Pe de altă parte, în paralel cu procesul, cei trei rămân în anchetă. Procurorii Parchetului Bihor, care au coordonat cercetările, au reţinut între acuzaţii şi infracţiunea de exploatare a persoanelor, pentru care cercetările vor fi continuate de procurorii DIICOT.

Indicii în acest sens a furnizat şi Renata, victima ajunsă pe patul de spital, care a recunoscut că ea şi sora ei lucrau de mai multă vreme, cu intermitențe, pentru Duca Erika. Iar dacă în prima fază i-a luat apărarea proxenetei, care îi fusese prietenă în copilărie, ulterior a revenit asupra declaraţiilor, dezvăluind chinurile la care erau supuse.

Renata a fost preluată acum de o organizaţie specializată în asistarea victimelor traficului de persoane şi va fi cazată într-o locaţie secretă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!