Un bărbat din Curtuişeni a fost arestat preventiv, la cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, care îl anchetează pentru violenţă în familie în formă continuată, după ce şi-a bătut crunt copilul de doar 5 ani, care a ajuns la spital desfigurat, cu răni pe tot corpul, inclusiv pe organul genital.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cazul a fost semnalat organelor judiciare pe 10 noiembrie, de angajaţii Spitalului Municipal "Gavril Curteanu" din Oradea, unde mama băiatului l-a adus pe copil, cerând să i se acorde ajutor medical.

Cercetările pornite în aceeaşi zi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor au indicat faptul că bărbatul şi-a agresat în mai multe rânduri copilul, ultima dată vineri, când l-a lovit peste cap, faţă şi corp, iar apoi l-a chinuit trăgându-l de organul genital, copilul fiind dus la spital abia duminică, de mama sa, pentru că starea lui s-a agravat.

Individul, care se numeşte Soci Ernő şi are 40 ani, a fost ridicat în aceeaşi zi şi reţinut, tot duminică, pentru 24 de ore.

Luni, el a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, iar apoi Judecătoriei Marghita, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, respingând solicitarea făcută de Soci de a fi cercetat în arest la domiciliu sau control judiciar.

Bărbatul poate contesta încheierea judecătorească, caz în care verdictul final în privinţa măsurii urmează să fie pronunţat la Tribunalul Bihor.