OTL a primit luni după-amiază primele autobuze Solaris Urbino 12 dintr-un lot total de 10 achiziţionate în urma unei licitaţii la un preţ de 208.000 euro bucata cu TVA inclus. "Aceste achiziţii ne obligă să lucrăm mai bine şi să creştem calitatea serviciilor oferite", a declarat Csuzi Istvan, directorul OTL, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cumpărate din Polonia, noile autobuze au motorizare Diesel DAF Euro 5 şi o capacitate de 90 de pasageri, dintre care 29 pe scaune. Mijloacele de transport în comun au podeaua complet coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă călătorilor în picioare, fără nicio treaptă interioară.

"Noile autobuze oferă egalitate de şanse persoanelor cu handicap, fiind dotate cu podea joasă pentru acces", a mai spus directorul OTL. Rampa manuală mobilă pentru accesul persoanelor cu nevoi speciale este situată în dreptul celei de-a doua uşi şi este dotată cu senzor pentru deschidere.

Csuzi Istvan a mai spus că noile autobuze vor fi scoase în trafic deja din perioada sărbătorilor de iarnă, iar celelalte şapte vor ajunge în Oradea la începutul anului viitor.