Consiliul Local Oradea va fi chemat marţi să hotărască alinierea salariilor personalului de execuţie din Primăria Oradea la nivelul celor din Consiliul Judeţean Bihor prin majorarea cu circa 16%.

Măsura va fi luată pentru a stopa valul de plecări din Primăria Oradea la alte instituţii, inclusiv CJ Bihor, unde funcţionarii sunt mai bine plătiţi.

"De la 1 ianuarie salariul minim pe economie va creşte cu aproximativ 10%, ceea ce înseamnă o creştere a tuturor salariilor din sistemele administraţiei publice locale conectate la salariul minim pe economie cu 10%", a anunţat primarul Florin Birta, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru a-şi păstra angajaţii, Primăria va aplica în cazul personalului de execuţie o majorare salarială chiar mai mare decât cea obligatorie prin lege.

"Personalul Consiliului Judeţean avea salarii mai mari decât personalul Primăriei Oradea aşa că, în urma discuţiilor avute cu preşedintele Ilie Bolojan am egalizat această grilă. Asta înseamnă că pentru personalul de execuţie majorarea salariului va fi undeva la 16 - 17%, în timp ce pentru personalul de conducere va fi o majorare dată strict de creşterea salariului minim cu 10%", a spus Birta.

Potrivit edilului, în ciuda majorărilor salariale care vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2022, cheltuielile de personal nu vor depăşi pragul de 14% din veniturile proprii.

"Dacă mai adăugăm şi voucherele de vacanţă, atunci vor ajunge la un procent de 13,22% din veniturile proprii", a spus Birta.

Primarul a arătat că "în anul 2021 acest procent era de 11,27%, iar în acest an ne-am trezit cu foarte multe persoane care s-au transferat la alte instituţii unde salariile erau mai bune".