Un poliţist din Oradea a reuşit să mobilizeze sute de persoane să doneze alimente, jucării, haine şi mobilier unei familii cu patru copii, din comuna Cetariu. Datorită numărului mare de pachete şi mesaje primite, el vrea să ajute acum şi alte familii nevoiaşe din judeţ.

Sebastian Drimbe este agent la secţia 3 de Poliţie Rurală din Biharia. BIHOREANUL a mai scris despre el după ce a ajuns celebru în toată ţara în urma unui anunţ inedit pe Facebook, prin care le dezvăluia şoferilor unde îi "vânează" cu radarul.

I-a dus la el acasă

Poliţistul a descoperit familia în timp ce se afla la serviciu, acesta fiind trimis la locuinţa acestora, în Cetariu, în urma unui apel la 112, prin care unul dintre copii a anunţat că părinţii lui se ceartă. Când a ajuns la faţa locului, orădeanul a găsit patru copii neîngrijiţi şi trişti, de 4, 7, 11 și respectiv 14 ani, într-o casă plină de mizerii, aşa că s-a gândit să-i ajute. "Le-am spus părinţilor să facă curăţenie pentru că cei mici nu trebuie să stea într-un loc murdar", a povestit Sebastian BIHOREANULUI

El a aflat apoi că doar tatăl are un loc de muncă și întreține cu greu familia. În următoarea zi, fiind liber de la muncă, polițistul s-a dus din nou la familia din Cetariu. Cu permisiunea părinţilor, i-a luat pe cei patru copii pentru a-i duce la el acasă, unde aceştia au făcut baie, au mâncat şi s-au uitat la televizor.

"Am stat de vorbă cu cei doi părinţi, oarecum i-am certat, şi le-am transmis ca până la 1 decembrie să facă curat în imobil şi curte. În speranţa că se vor ţine de angajamentul luat, eu îi voi ajuta cu ce pot, pentru ca acei copii să aibă un trai decent. Ar avea nevoie de mobilă, lenjeriii de pat, haine, încălţăminte, jucării, alimente", a scris Sebastian pe contul său de Facebook.

Sute de donatori

În urma mesajului online, el a primit sute de reacţii de la persoane care şi-au dorit să ajute familia nevoiașă cu haine, alimente, jucării, mobilier şi bani. "Toate donaţiile le-am dus apoi la familie, iar banii vor fi folosiţi pentru construirea unei băi", mai explică agentul.

Pe 1 decembrie, Sebastian a publicat un nou mesaj pe Facebook, mărturisind că este uimit de impactul postării sale anterioare şi mulţumindu-le tuturor celor care au dorit să se implice. Cu același prilej, polițistul a povestit cum el şi părinţii au făcut curăţenie în casă, iar Sebastian chiar i-a dus pe cei patru copii la un salon de înfrumuseţare, unde au fost tunşi.

Pentru că în continuare primeşte donaţii, Sebastian Drimbe s-a gândit că poate ajuta, pe mai departe, şi alte familii. "Aproape în fiecare zi primesc pachete din străinătate, iar unele nici nu pot fi folosite de această familie. De aceea m-am gândit ca restul donaţiilor să fie dăruite altor familii nevoiaşe", explică poliţistul.

Cu ajutorul colegilor săi poliţişti, acesta încearcă acum să găsească familii care necesită ajutor. La fel ca Moș Crăciun, așteaptă „scrisori” de la - sau despre - cei aflați în nevoie...