Ștefan Octavian Pup, bărbatul din satul bihorean Borozel, reţinut după ce şi-a ucis fratele la beţie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată marţi după-amiaza, la Tribunalul Bihor, în urma unui proces în care criminalul şi-a recunoscut fapta, dezvăluind şi motivul halucinant pentru care a comis-o: fratele său băuse peste măsură şi nu l-a lăsat să se uite la meciul de fotbal dintre CFR Cluj şi FC Hermannstadt, transmis la televizor, scoţând aparatul din priză. 

Măsura nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea, în termen de 48 ore de la comunicare.

După cum a relatat BIHOREANUL, Ştefan Octavian Pup este anchetat pentru violenţă în familie sub forma infracţiunii de omor după ce, luni seara, în jurul orei 22, pe fondul unui conflict spontan, şi-a înjunghiat fratele cu un cuţit, în zona pieptului, iar lama lungă de 21 cm i-a provocat acestuia leziuni grave din cauza cărora a murit în scurt timp, la faţa locului. 

Autorul crimei a fost reţinut în zorii zilei de marţi, iar în cursul aceleiași zile, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a solicitat Tribunalului Bihor să-l aresteze, solicitare care a fost admisă. 

Un alt caz de violenţă în familie, tot între doi fraţi, s-a înregistrat, luni, în satul Felcheriu din comuna Oşorhei, unde un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost atacat în casă de propriul său frate. Agresorul venise tocmai din Oradea, a intrat în casa fratelui său şi, fără să spună nimic, a început să-l lovească cu pumnii şi picioarele, lăsându-l într-o baltă de sânge. Victima a ajuns în stare gravă la spital, cu multiple traumatisme şi fractură la nivelul capului. Un vecin al victimei, care a încercat să intervină, s-a ales cu leziuni uşoare.

Și acel caz a ajuns în atenţia poliţiştilor pentru violenţă în familie, raportat la infracţiunea de lovire sau alte violenţe, însă agresorul este cercetat în stare de libertate, ancheta fiind derulată sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!