Bikerii bihoreni sună adunarea. Circa 1.500 de motociclişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi să ia parte în perioada 22 - 24 iunie la festivalul motociclistic Bike Fest X3 organizat de cluburile moto Invictus, Black Eagles şi Hawks în Ştrandul cu valuri din Băile 1 Mai.

 "După deschiderea sezonului moto în Oradea şi marşul de trei zile prin şapte judeţe, acest eveniment se vrea a fi un moment de relaxare, bună dispoziţie, muzică de top, atât pentru motociclişti precum şi pentru toţi aceia care iubesc acest fenomen", se menţionează într-un comunicat al preşedintelui clubului Invictus, Dan Todoran.

Potrivit comunicatului, programul întâlnirii cuprinde concursuri de schi în patru, box în piscină, tricouri ude, motosumo, airsoft şi altele. În plus, în fiecare seară pe scena din ştrand vor avea loc concerte rock.

Vineri vor cânta trupa Gladiators Acoustic Band, urmată de fostul membru al trupelor P.Mobil şi Pokolgep, Rudan Joe Band. Seara va fi încheiată în ritmuri AC/DC de trupa The Rock România.

Sâmbătă pe scena festivalului va evolua cea mai cunoscută formaţie de rock alternativ din Oradea, Nor, care vor deschide seara pentru concertul veteranilor de la Cargo, la rândul lor bikeri înrăiţi.

Întâlnirea motociclistică din weekend face parte din campania "Respect în trafic" ce are scopul de a reduce numărul accidentelor de circulaţie dintre motociclişti şi alte categorii de participanţi la trafic.

Potrivit organizatorilor, motocicliştii se pot caza la pensiunile din zonă sau la cort în interiorul ştrandului, fără taxă de campare. Preţul unui bilet de intrare la festival este de 30 lei.