Accidentul s-a petrecut duminică, în jurul orei 17, pe drumul comunal 249, în localitatea bihoreană Dumbrăvani. Sandu Blaj a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit carosabilul şi s-a izbit de un cap de pod de pe partea stângă a direcţiei sale de deplasare.

În urma accidentului, atât el cât şi pasagerul Flavius Pap, de 16 ani, au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul judeţean Oradea.

Potrivit medicilor, starea lui Blaj este gravă, având numeroase leziuni la nivelul capului şi a toracelui. „Pacientul este suspect şi de o hemoragie intracraniană. Starea lui este gravă. Va mai fi supus unor investigaţii pentru a vedea cum evoluează hemoragia craniană. Deocamdată, prognosticul este bun", a declarat dr. Hadrian Borcea, şeful UPU.

Pasagerul motociclistului, Flavius Pap, a scăpat doar cu răni uşoare şi a refuzat internarea.

Din cercetări s-a stabilit că tânărul aflat la ghidonul motocicletei nu avea permis de conducere corespunzător categoriei, iar vehicolul nu era înmatriculat. „Tânărul de 26 de ani este cercetat de poliţiştii din Beiuş pentru conducere fără permis a unei motociclete neînmatriculate", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.