Constructorul Pieţei Unirii a câştigat şi lucrările de refacere a pavajului din Pasajul Vulturul Negru. Înlocuirea cu marmură şi granit a mozaicului amenajat de mântuială de Marconst a revenit asocierii de firme formate din Drumuri Orăşeneşti şi consorţiul de firme italiene Porfido ed Arte.

Lucrarea a fost adjudecată la preţul de 1,7 milioane lei fără TVA în urma unei licitaţii la care au mai participat Abed Nego în asociere cu Marmo Rexton şi Euras.

Câştigătorul a fost stabilit vineri, însă contractul de lucrări urmează să fie semnat săptămâna viitoare, după expirarea perioadei depunere a contestaţiilor.

"După semnarea contractului se şi emite ordinul de începere a lucrărilor, astfel încât investiţia să fie finalizată până la sfârşitul lunii iunie", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Înlocuirea mozaicului cu marmură şi granit se va face pe tronsoane, pentru a da răgaz firmei Constructorul Sălard să termine reabilitarea pereţilor şi cupolei pasajului. "Lucrările vor începe dinspre strada Vasile Alecsandri, unde nu sunt schele, urmând ca după finalizarea lucrărilor la cupolă să fie atacate şi tronsoanele dinspre strada Independenţei şi Piaţa Unirii", a spus edilul.

Consiliul Local a hotărât în octombrie 2015, la propunerea municipalităţii, să înlocuiască mozaicul din pasajul Vulturul Negru cu marmură Rosso Verona, după modelul celei cu care a fost placat soclul Bisericii cu Lună, şi granit în două nuanţe de gri.

Hotărârea a fost luată după ce, în ciuda licitaţiilor repetate, municipalitatea nu a putut convinge niciun mozaicar să refacă lucrările făcute de Marconst în 2013 la un nivel de calitate atât de scăzut încât Primăria a refuzat recepţionarea lor.