Lotul echipei orădene de baschet masculin CSM CSU pentru noul sezon competiţional s-a mai întregit cu doi jucători. De fapt, sunt doi baschetbalişti care au evoluat şi în sezonul anterior la formaţia bihoreană şi care au decis să continue sub comanda antrenorului Cristian Achim.

Aşadar, clubul CSM Oradea a anunţat că shooter-ul Muhamed Pašalić a semnat un nou contract cu campioana naţională en-titre la baschet, urmând să joace la Oradea pentru al treilea sezon consecutiv.

În luna aprilie, bosniacul în vârstă de 31 de ani a suferit o accidentare serioasă la mâna de aruncare, care l-a ţinut departe de teren în playoff. Muhamed Pašalić este un jucător de poziţiile 1-2. El măsoară 1.93 metri şi cântăreşte 84 kilograme.

Reprezentanţii clubului orădean îl prezintă ca pe un bun mânuitor al mingi şi un jucător cu imaginaţie. În plus, acesta are calităţi de lider, "fiind un jucător vocal, capabil să strângă echipa în jurul său". În ultimul sezon, Muha a avut un procentaj de 51% la aruncările de trei puncte.

La nivel de club, Pašalić a jucat în ţara natală, Grecia, Franţa şi România. Alături de CSM CSU Oradea are un titlu de campion al României (2018) şi o medalie de bronz (2017).

Cel de-al doilea jucător care a semnat şi şi-a prelungit, vineri, contractul cu echipa campioană este Mihai Gavrilă, jucător în vârstă de 28 ani, înalt de 2,02 metri şi care poate evolua la poziţiile 4-5.

Gavrilă "reprezintă o opţiune pentru staff-ul tehnic, fiind deosebit de util în antrenament", şi-a justificat, pe site-ul oficial, prelungirea acestui angajament, conducerea clubului bihorean. În sezonul anterior, Mihai Gavrilă a evoluat în 15 meciuri pentru CSM CSU Oradea, având medii de 2.3 puncte şi 0.7 recuperări.

Până acum lotul CSM CSU Oradea pentru sezonul 2018-2019 este format din Giordan Watson, Vaidas Kariniauskas, Kris Richard, Muhamed Pašalić (fundaşi), Bobe Nicolescu (extremă), Arturas Valeika, Sean Denison, Mihai Gavrilă (pivoţi).