Echipa orădeană de baschet masculin CSM CSU se confruntă din nou cu cazuri de Covid-19. Toţi cei cinci membri ai lotului testaţi RT-PCR luni au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2, la câteva zile după întoarcerea din Portugalia, unde echipa a bifat o victorie în FIBA Europe Cup. Este vorba despre patru jucători şi un membru al staff-ului tehnic. 

Marţi urmează să apară şi rezultatele altor teste, astfel încât numărul cazurilor de îmbolnăvire în lotul CSM CSU Oradea ar putea să crească. Din această cauză, meciul de marţi de la Constanţa cu echipa BC Athletic va fi amânat.

"În cursul dimineţii de luni, câţiva dintre componenţii echipei noastre au avut simptome, cum ar fi febră, frisoane. Au efectuat mai multe teste rapide. Cum la unele rezultatele erau pozitive, iar la altele negative, am decis să efectueze teste RT-PCR. Cum la toate cele cinci teste RT-PCR rezultatele au fost pozitive, am solicitat amânarea jocului de la Constanţa, de marţi. Ne-am înţeles verbal cu Federaţia în acest sens şi am înştiinţat şi clubul constănţean. Aveam prevăzută deplasarea în cursul după-amiezii de luni, dar cum toţi cei cinci au ieşit pozitiv, am decis să testăm şi ceilalţi componenţi ai lotului. Rezultatele acestora vor veni însă abia marţi, atunci când vom înştiinţa oficial şi Federaţia Română de Baschet", a declarat pentru BIHOREANUL Adrian Micinic, ofiţerul de presă al clubului CSM Oradea.

Se presupune că membrii echipei CSM CSU au fost infectaţi cu Covid-19 în Portugalia, unde, săptămâna trecută, au susţinut meciul cu Sporting Lisabona din cadrul FIBA Europe Cup. Nu este exclus nici ca îmbolnăvirile să fie cu noua variantă a Covid, Omicron. 

Cei cinci componenţi ai echipei care au primit rezultate pozitive la testul RT-PCR au intrat în carantină timp de 14 zile. Cum este posibil ca, după rezultatele de marţi, să mai apară cazuri, este posibil ca şi următorul meci, cel de la Craiova, din data de 4 ianuarie, să fie amânat.

Îmbolnăvirile Covid-19 vin într-un moment foarte bun al echipei orădene, care a înregistrat victorii pe linie în campionat, dar şi câteva succese de răsunet în Europa, în special cu echipele din Lisabona, Benfica şi Sporting.

De notat faptul că toţi componenţii echipei de baschet CSM CSU Oradea sunt vaccinaţi cu schema completă, unii chiar şi cu cea de-a treia doză.