În comuna Nojorid, lucrările mult-așteptate pentru înființarea rețelei de gaz – finanțate în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproape 70 milioane lei la pachet cu cele din comunele Oșorhei și Paleu – se desfășoară după deviza „Munca în zadar”.

În urmă cu trei săptămâni, muncitorii au început să sape câte un șanț pe fiecare stradă, pe partea dreaptă pe sensul dinspre Oradea către Leș, iar pe partea opusă, pe stânga, câte o groapă în dreptul fiecărei case, așa că localnicii n-au avut unde-și parca mașinile.

Mai rău, apoi s-au și enervat fiindcă, după numai câteva zile, aceiași muncitori au și astupat gropile, fără să fi pus în ele vreo țeavă și fără să fi pregătit vreun racord.

Misterul este explicat de dirigintele de șantier, Călin Pașc, prin faptul că pe partea stângă a străzilor nu se pot pune țevile de gaz, iar asta din cauza Doreilor care în urmă cu un deceniu au făcut rețeaua de apă a localității, montând conductele prea sus și prea șerpuite, fapt pentru care în unele locuri au și fost sparte acum, cu ocazia noilor săpături.

Prin urmare, proiectul tehnic inițial pentru gaz trebuie modificat, așa încât gospodăriile de pe partea stângă a străzilor vor fi racordate prin subtraversări de țevi „lipite” la cele de pe partea dreaptă.

Pe scurt, constructorii pierd timp și bani, iar asta, bineînțeles, va și scumpi lucrarea, va și amâna darea în folosință a rețelei de gaz.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!