Tribunalul Bihor s-a pronunţat, vineri, în cazul orădeanului de 43 ani care, pe 14 iunie anul trecut, beat fiind, şi-a incendiat şeful, Vasile Bara, maistru la fabrica de mobilă Parisot Green Sofa, de pe Şoseaua Borşului.

Trimis în judecată pentru omor deosebit de grav prin incendiere, Ion Dragoş a fost condamnat la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.

Totodată, instanţa l-a obligat la plata unei despăgubiri civile de 20.000 euro către fiul victimei sale, Daniel, şi daune de 15.000 euro către văduva maistrului. În plus, judecătorii au dispus ca Dragoş să-i plătească femeii şi o rentă lunară, "până la încetarea stării de nevoie" şi menţinerea sechestrului asigurator aplicat pe bunurile bărbatului, până la soluţionarea definitivă a cazului.

Asta pentru că sentinţa Tribunalului Bihor nu este definitivă. Ea poate fi atacată, prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, pe 14 iunie, Ion Dragoş, muncitor la o fabrică de mobilă din Şoseaua Borşului şi-a incendiat şeful în vârstă de 52 de ani, ambii ajungând în stare gravă la spital. Atât agresorul cât şi victima suferiseră răni grave: muncitorul avea arsuri de gradul III şi IV pe "membrul superior drept, membrul inferior stâng şi abdomen", iar maistrul său avea 27% din suprafaţa corpului acoperită de arsuri, fiindu-i afectate "faţa, membrele superioare şi căile respiratorii".

Ulterior, la propunerea procurorilor, Tribunalul Bihor a decis arestarea pe 10 zile a agresorului, pentru tentativă de omor deosebit de grav, în timp ce maistrul a fost transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Victima a murit la trei săptămâni după internare, astfel că Ion Dragoş a ajuns cercetat pentru omor deosebit de grav.

Citiţi întreaga poveste a criminalului şi cum a ajuns acesta să comită oribila faptă în articolul: Criminal de serviciu: BIHOREANUL vă arată cine este muncitorul care şi-a incendiat şeful şi cum a ajuns la oribila faptă