Semne bune anul are! Primarul Ilie Bolojan a semnat luni la Cluj, la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, contractul de finanţare pentru realizarea reţelei de utilităţi publice din Parcul Industrial Eurobusiness, situat în Şoseaua Borşului.

Valoarea proiectului se ridică la 63,8 milioane lei, fără TVA, sumă din care 30,6 milioane lei o reprezintă finanţările europene, diferenţa urmând să fie acoperită de la bugetul de stat şi din contribuţia municipalităţii. "Am semnat contractul, iar în câteva zile, cel târziu joi sau vineri, urmează să primim un exemplar cu număr de înregistrare. Asta înseamnă că săptămâna viitoare vom putea posta pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice caietul de sarcini pentru licitaţia în urma căreia va fi desemnat executantul lucrărilor", a declarat luni pentru BIHOREANUL, primarul Ilie Bolojan.

Edilul orădean apreciază că licitaţia se va finaliza undeva în cursul lunii martie, iar cel târziu în aprilie, constructorii vor putea demara lucrările.

Investiţia în infrastructura parcului industrial presupune construcţia a 6,96 kilometri de drumuri, 22 kilometri de reţea de apă-canalizare, 7,4 kilometri de reţea de alimentare cu energie termică precum şi alimentarea cu energie electrică. Termenul de implementare a proiectului este de 26 de luni.