Primăria a finalizat, marţi, montarea a încă zece incinte pentru depozitarea deşeurilor menajere, numărul acestora ajungând la 26. Conform unui comunicat al municipalităţii, numărul acestora va creşte cu încă 54 înainte de sfârşitul anului.

Noile incinte au fost montate pe străzi cum ar fi Sovata, Independenţei, Nufărului, Episcop Ioan Suciu, Alexandru Andriţoiu, bulevardul Dacia, respectiv la intersecţia străzilor Corneliu Coposu cu Olimpiadei.

În paralel, RER Ecologic Service a instalat containere pentru depozitarea selectivă a deşeurilor în cadrul incintelor situate în Parcul Seleuş şi pe Aleea Peneş Curcanul. Aceste containere sunt destinate depozitării deşeurilor menajere - fracţie uscată, cum ar fi hârtie, pet-uri sau ambalaje, şi fracţie umedă cum ar fi resturile de mâncare şi altele.

Reprezentanţii municipalităţii şi ai operatorului de salubritate au instruit locatarii din zonă să îşi colecteze deşeurile diferenţiat pentru ca firma să poată beneficia de tarife mai mici de depozitare a deşeurilor la groapa de gunoi, iar preţul serviciului de salubritate pentru orădenii care respectă regulile depozitării selective să fie mai mic.

Totodată, pentru a creşte gradul de curăţenie în oraş şi pentru a împiedica împrăştierea deşeurilor în timpul colectării, RER Ecologic Service, a amplasat containere de plastic de 1,1 metri cubi pe străzile Salcâmilor, Sovata şi Sfântul Apostol Andrei, urmând ca acestea să fie puse şi în alte zone ale municipiului, în funcţie de necesităţi.