Municipalitatea a început marţi distribuirea tichetelor sociale pentru vârstnicii de peste 75 de ani care beneficiază de indemnizaţie socială şi pentru persoanele fără adăpost.

180 lei pe lună...

Împărţirea tichetelor sociale prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă 115 / 2020 se face de către echipe mobile ale Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea.

"Lista cu beneficiarii este actualizată lunar. În prezent avem în evidenţe 415 persoane în vârstă şi 38 de persoane fără adăpost", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul interimar al DASO, Dănuţ Cheregi.

Reprezentanţii DASO vor înmâna fiecărui beneficiar un plic închis în care se află un card similar celui de tichete alimentare pe care este încărcată suma de 180 lei, codul PIN pentru efectuarea plăţilor şi o listă cu unităţile prestatoare de servicii din municipiu de la care beneficiarii îşi pot ridica hrana caldă. Cardurile vor fi încărcate lunar cu suma menţionată.

O masă caldă în fiecare zi...

Spre exemplu, pe lista unităţilor se numără Cantina Socială a Caritas Eparhial Oradea din strada Theodor Aman nr. 1 C.

"Conform Ordonanţei de Urgenţă 115/2020, suma alocată unui beneficiar este de 180 lei pe lună; aceasta înseamnă că un beneficiar de tichet social care apelează la serviciul Cantinei Sociale a Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea poate beneficia 12 zile de o masă caldă (felul I şi felul II), de luni până vineri, iar Asociaţia le va asigura din resurse proprii pentru alte 3 zile masa caldă persoanelor care se vor abona la serviciul Cantinei Sociale. Astfel vor beneficia 15 zile de o masă caldă în loc de 12 zile, în cuantumul aceleiaşi sume de 180 de lei, alocate prin subvenţie", se menţionează într-un comunicat al Caritas Eparhial Oradea.

De altfel, în perioada stării de urgenţă şi apoi în timpul stării de alertă, cantina a asigurat masa de prânz pentru 40 de beneficiari în fiecare zi.

În total au fost distribuite 8.200 de porţii de hrană.