Consilierii locali şi-au dat acordul, joi, ca reţeaua de canalizare pluvială a oraşului să fie extinsă. În Oradea, sistemele centralizate de alimentare cu apă şi canalizare au fost realizate începând cu prima jumătate a secolului trecut, drept pentru care o bună parte dintre reţelele de distribuţie sunt uzate la maxim.

"Există şi străzi precum strada Ecaterina Teodoroiu şi străzile adiacente acesteia, care nu dispun de un sistem centralizat de canalizare a apelor pluviale. Pentru a elimina disconfortul locuitorilor din zonă şi având în vedere faptul că multe dintre străzile municipiului urmează să fie modernizate, Primăria Oradea intenţionează să realizeze reţelele pluviale pe străzile E.Teodoroiu, Ştefan cel Mare - tronson cuprins între strada Berzei şi strada Lacul Roşu precum şi pe Drumul Uzinal", se arată într-un comunicat al Primăriei.

Valoarea lucrărilor la extinderea canalizării pluviale pe Drumul Uzinal, în zona UAMT, se ridică la 4,2 milioane de lei, iar pentru zona Ecaterina Teodoroiu - Ştefan cel Mare, sumele ajung până la 1,9 milioane de lei.

Municipalitatea a mai propus şi realizarea unei staţii de pompare a apei pluviale pe strada Gutenberg. "În urma realizării acestui proiect, vor fi colectate apele pluviale în zona cea mai joasă a cartierului Eminescu, prin amplasarea unei staţii de pompare la intersecţia străzii Delfinului cu străzile Thomas Mann şi I. Busiţia. Valoarea investiţiei este de 715.109 lei, iar durata de realizare a acesteia este de 6 luni", se mai arată în comunicatul Primăriei.