300 de străzi orădene sunt în continuare în stadiul de drum de ţară. Primarul Ilie Bolojan a anunţat luni în cadrul unei conferinţe de presă că dintre acestea 90 ar putea intra anul acesta în reparaţii.

Compania de Apă a făcut o listă cu drumurile pe care a rezolvat deja problema reţelelor de apă şi canalizare şi, teoretic, ar putea să fie asfalte. Lista va fi confruntată cu evidenţele Electrocentrale, Distrigaz, Electrica şi alţi operatori care au reţele în municipiu, iar străzile care au rezolvată problema infrastructurii vor intra în modernizare. „Indiferent de solicitările pe care le vom primi de la locuitorii de pe celelalte 210 străzi, din păcate, dacă nu au toate reţelele trase nu o să le putem asfalta, pentru că apoi vor trebui sparte la loc", a zis primarul.

Ilie Bolojan a mai spus că până la sfârşitul lunii februarie va avea deja lista finală cu străzile care intră în modernizare astfel încât lucrările să poată fi scoase la licitaţie în timp pentru a putea demara în primăvară. „Vom ataca în primă fază axele importante şi zonele de conflict pentru a fluidiza traficul din municipiu. O altă prioritate sunt străzile din cartierele vechi ale oraşului pentru că nu este normal să lăsăm neasfaltate străzi din cartierul Velenţa sau Ioşia, iar noi să mergem cu asfaltul până în vârful dealului sau la limita cu comuna Nojorid pentru că s-au dezvoltat acolo de curând noi zone rezidenţiale", a declarat Bolojan.

Primăria a luat la sfârşitul anului trecut un credit de 15 milioane euro de la BCR pentru reabilitarea străzilor din municipiu. Municipalitatea a cheltuit încă de anul trecut 1,9 milioane euro din împrumut pe asfaltări de străzi şi urmează să reia lucrările odată cu venirea primăverii.