Primarul Ilie Bolojan a anunţat marţi în conferinţă de presă că până la sfârşitul anului municipalitatea vrea să finalizeze amenajarea a nu mai puţin de 2.400 noi locuri de parcare în cartierele de blocuri. Investiţia se ridică la 10 milioane de lei. „Am definitivat amplasamentele şi vrem ca noile locuri de parcare să fie finalizate până la sfârşitul lui 2010", a spus Bolojan.

Primarul a arătat că înainte de toate municipalitatea va finaliza lucrările începute în 2009 urmând să asfalteze aleile şi 363 de locuri de parcare în zona străzilor Grădinarilor, Războieni, Seleuşului, alte 203 în zona străzilor Bernard Shaw, Călugăreni, şi va termina aleile din Parcul Liniştii.

Primăria a finalizat deja documentaţia pentru construcţia de locuri de parcare în strada Podului (348 locuri), strada Dragoş Vodă (600 locuri) şi zona Călugăreni - Italiană (181 locuri). Lucrările vor fi demarate în primăvară, îndată ce vremea va permite.

Primarul Ilie Bolojan a mai anunţat că în prezent e în curs de finalizare documentaţia pentru amenajarea de alei şi 416 locuri de parcare în zona Henrik Ibsen - Aleea Călinului - Pârâul Peţa, precum şi documentaţia privind amenajarea intersecţiei Calea Clujului - Piaţa 1 Decembrie - Cele trei Crişuri - Calea Mareşal Averescu, unde vor fi amenajate alte 310 locuri de parcare.

Bolojan a mai precizat că, în paralel, în zonele afectate de lucrări municipalitatea intenţionează să amenajeze şi platformele pentru colectarea gunoiului menajer.