Parcul industrial Eurobusiness va fi dotat cu utilităţi publice din fonduri comunitare. Municipalitatea a depus în cursul săptămânii trecute la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR-NV) proiectul tehnic pentru finanţarea integrală a construirii căilor de acces şi reţelelor de telecomunicaţii, apă, canalizare, energie electrică şi energie termică, investiţie estimată la 23 milioane de euro.

"Proiectul urmează să fie evaluat, iar după vizita la faţa locului a reprezentanţilor ADR-NV şi ai ministerului de resort se va încheia contractul de finanţare a lucrărilor", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Banii vor fi alocaţi în mod cert. "Proiectele demarate prin Planul Operaţional Regional, cum este şi acesta, odată ce au trecut de evaluarea tehnică şi financiară au deja finanţarea asigurată, pentru că se lucrează după principiul primul venit - primul servit. Abia apoi se trece la elaborarea proiectului tehnic şi verificarea în teren", a declarat BIHOREANULUI Marcel Boloş, şeful Direcţiei Dezvoltare Durabilă.

Proiectul se va desfăşura în două etape, din care prima în valoare de 18,4 milioane de euro, iar cea de-a doua estimată la 4,6 milioane de euro, inclusiv TVA, şi are ca obiectiv "crearea unei infrastructuri de afaceri în municipiului Oradea şi asigurarea de utilităţi publice în parcul industrial Eurobusiness".

Scopul proiectului este de a sprijini mediul de afaceri orădean prin popularea parcului industrial cu companii capabile să asigure dezvoltarea economică a municipiului. Înfiinţat în urmă cu doi ani, pe o suprafaţă de 121 hectare, parcul Eurobusiness a atras până în prezent 18 companii care şi-au concesionat teren în vederea construirii unor hale de producţie.

Parte din chiriaşi sunt firme orădene care s-au relocat cum ar fi Congips, Perind sau Simbac dar, în ciuda crizei economice, parcul industrial a reuşit să atragă şi investitori străini precum Shinheung Electronics, Auxim sau Decoletaje & Conjuntos aflaţi pentru prima dată la Oradea.