Doi poliţişti sătmăreni şi patronul unui complex turistic au fost trimişi în judecată, joi, de procurorii DNA Oradea, pentru acuzaţii de corupţie. 

Comisarul şef Vlad Boşca, fost şef al Serviciului de Investigaţii Criminale Satu Mare, e acuzat că, în septembrie 2011, prin intermediul subalternului său, Felician Jurj, a primit de la Mihai Crişan o sponsorizare de 4000 lei, bani cu care cei doi poliţişti şi soţiile lor au plecat la turneul de fotbal din Olanda organizat de I.P.A. (Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor).

"În schimbul acestei "sponsorizări", ofiţerul de poliţie şi-a încălcat atribuţiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal, în care inculpatul Crişan Mihai era acuzat de săvârşirea unor fapte de mare violenţă, în sensul că, acesta, fie a întocmit personal acte de urmărire penală, fie a omis întocmirea acestora, fie a dispus altor ofiţeri de poliţie să efectueze acte de urmărire penală astfel încât să asigure împiedicarea trimiterii în judecată a omului de afaceri", se precizează într-un comunicat făcut public, joi, de Biroul de presă al DNA.

În cauză s-a dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Boşca Vlad Nicolae până la concurenţa sumei de 4.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, Vlad Boşca urmând să fie judecat pentru luare de mită, Felician Jurj pentru complicitate la luare de mită, iar Mihai Crişan pentru dare de mită. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie Satu Mare.

Omul de afaceri Mihai Crişan nu e la prima afacere penală. Anul trecut, Crişan a fost reţinut tot de DNA Oradea iar ulterior a și fost trimis în judecată pentru dare de mită în formă continuată, după ce, în ianuarie 2013, ar fi oferit bunuri şi bani fostului director executiv al Finanţelor Publice Satu Mare Ioan Mircea Ardelean şi unui inspector al instituţiei, pentru a nu constata nereguli. Respectivul dosar se află pe rolul Tribunalului Bihor.