La mai bine de două luni după marcarea Sărbătorii Paştelui, concursul de creaţie pentru copii "Oul de Paşte" şi-a atins finalitatea: premierea participanţilor şi expunerea lucrărilor.

Concursul de creativitate a fost organizat de Muzeul Ţării Crişurilor, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, în perioada 10 - 27 aprilie. Proiectul s-a adresat copiilor din trei categorii de vârstă: 5-6 ani (grădiniţă şi clasa pregătitoare), 7-10 ani (ciclul primar), 11-14 ani (ciclul gimnazial). În timpul campaniei, au fost primite 59 de lucrări, realizate în mai multe tehnici, atât în creion, cât şi în acuarelă, inclusiv ulei pe pânză, atât în alb-negru, cât şi în culori.

Expoziţia ce cuprinde toate aceste lucrări a fost vernisată joi, în prezenţa tinerilor "creatori" şi a părinţilor lor. "Cât am fost închişi pentru public, noi am lucrat, inclusiv pentru acest proiect. Am primit lucrări ale copiilor din Bihor, dar am avut şi o situaţie specială, în care am primit mai multe lucrări de la o şcoală din localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa, pe care le-am acceptat", a arătat directorul Muzeului Ţării Crişurilor, Aurel Chiriac.

Deşi tema lucrărilor este comună, ele au inspiraţii diverse. Prezentarea expoziţiei a fost făcută de către Milena Pop, muzeograf al Secţiei de Artă a instituţiei de cultură.

La final, autorii celor mai bune lucrări, selectate de către o comisie a organizatorilor, au fost premiaţi. Au fost acordate 9 premii I, II şi III, 26 de menţiuni, iar restul copiilor au primit diplome de participare.

Expoziţia de creaţii plastice "Oul de Paşte" va putea fi vizitată la sediul Muzeului Ţării Crişurilor până în 12 iulie.