Statuia poetului Mihai Eminescu din centrul Oradiei a fost îmbrăcată la începutul acestei săptămâni în plăci PFL pentru a fi protejată de eventuale deteriorări în timpul lucrărilor la parcarea subterană din Piaţa Independenţei. În ciuda zvonurilor, monumentul nu a fost coborât de pe soclu cu macaraua.

E tot acolo, dar nu se vede!

Statuia lui Mihai Eminescu nu mai poate fi văzută de orădeni pentru că şi-a îmbrăcat echipamentul de protecţie.

"Înainte de montarea macaralei cu care vor fi coborâte în şantier materialele necesare lucrărilor de construrie a parcării subterane am fost la faţa locului împreună cu directorul Direcţiei pentru Cultură, Lucian Silaghi. Având în vedere că statuia este chiar sub braţul macaralei directorul a cerut protejarea ei împotriva eventualelor avarii", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

Monumentul a fost împachetat de constructori în plăci din lemn presat la începutul acestei săptămâni.

Şantier de iarnă

Angajaţii firmei Construcţii Bihor au început săptămâna trecută hidroiozolarea pereţilor mulaţi ai parking-ului. "În acest moment se pune hidroizolaţia pe pereţii mulaţi. S-au executat drenurile la partea de jos, urmează să se toarne betoul de fundaţie, după care va începe construcţia efectivă a parcării", a declarat Birta.

Potrivit viceprimarului, începând din această săptămână vor fi aduse în şantier armăturile pentru cubul de beton care va adăposti parcarea, pentru ca săptămâna viitoare să înceapă construirea efectivă a acestuia. "Se vor folosi aditivi pentru beton şi se va lucra inclusiv în timpul iernii", a spus viceprimarul.

Construcţia parcării subterane va fi urmată de reamenajarea ca piaţă publică a zonei de deasupra ei, inclusiv pe partea de teren deţinută de RCS&RDS.