Mai mare daraua decât ocaua. Aceasta e concluzia la care au ajuns orădenii de pe străzile Matei Corvin, Decebal, Tudor Vladimirescu, Franz Schubert şi din Pasajul Vulturul Negru care, în perioada 25-30 octombrie, au fost găsiţi de Poliţia Comunitară că nu aveau încheiate contracte de salubrizare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, în perioada amintită au fost verificate 124 de adrese, în urma controalelor fiind depistate 13 persoane juridice şi 17 persoane fizice care nu deţineau asemenea contracte. Valoarea sancţiunilor aplicate de Poliţia Comunitară pentru nerespectarea Hotărârii Consiliului Local 386 din 2009 privind regulamentul serviciului de salubrizare a fost de 6.000 lei.

Concomitent cu această acţiune, agenţii Poliţiei Comunitare au verificat şi modul în care societăţile comerciale întreţin curăţenia din jurul unităţilor, notificând 53 de firme pentru starea necorespunzătoare din acest punct de vedere.

Poliţia Comunitară aminteşte orădenilor că în cazul sesizării unor încălcări ale prevederilor legale, cetăţenii pot suna la telefonul 0259/969.