Un şofer de BMW din comuna Sânmartin s-a ales, sâmbătă, cu dosar penal, după ce s-a legitimat cu permis de conducere măsluit în faţa poliţiştilor care l-au oprit pentru că gonea cu peste 130 km/oră în Oradea.

Tânărul a fost dibuit de polițiștii Biroului Rutier Oradea sâmbătă, la ora 18, pe strada Ovid Densuşianu, unde gonea cu viteza de 138 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Şoferul s-a legitimat în faţa agenţilor rutieri cu un permis de conducere care, însă, s-a dovedit fals, căci din verificările făcute, poliţiştii au constatat că bărbatul de 31 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. 

Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii rutieri orădeni sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Pe de altă parte, însă, recordul de viteză înregistrat de poliţiştii rutieri la sfârşitul săptămânii îi aparţine unui şofer de Audi din Chiribiş care, sâmbătă seară, a fost oprit pe DN19, lângă Sărsig, după ce a fost înregistrat pe radar circulând cu viteza de 181 de km/h în zona de limitare a vitezei de deplasare la 90 de km/h.

Bihoreanul s-a ales cu amendă şi, totodată, a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile.