Parcarea subterană din faţa fostei pieţe Rogerius are deja montaţi stâlpii de susţinere şi finalizaţi pereţii exteriori. Potrivit unui comunicat al municipalităţii constructorul a ajuns la faza hidroizolării pereţilor.

"În acest moment, lucrările la parcarea subterană sunt în grafic. Stâlpii de susţinere ai parcării au fost deja montaţi, iar pereţii exteriori de beton monolit au fost turnaţi. Acum se lucrează la hidroizolaţia exterioară a pereţilor parcării şi se toarnă betonul la ultimii pereţi ai acesteia. Totodată, în spatele pereţilor, spaţiul rămas se umple cu pământ compactat", a declarat, potrivit comunicatului, şeful de şantier, Grigore Băinţan.

În perioada următoare, până în luna mai când vor începe săpăturile la tunelul care va lega parcarea de piaţă pe sub linia de tramvai, constructorul va trebui să finalizeze turnarea pardoselilor şi montarea învelitorii prefabricate de peste demisol.

Situată pe amplasamentul actualului platou din faţa Spitalului Municipal Gavril Curteanu, parcarea subterană amenajată de firma Construcţii Bihor va avea 412 locuri, din care 193 la demisol, şi se va întinde pe 5.395 metri pătraţi.

Investiţia, în valoare de 14,3 milioane lei, va fi achitată prin credit furnizor, după modelul parcării supraterane din strada Tribunalului. Altfel spus, cheltuielile vor fi suportate de constructor, care-şi va recupera banii ulterior.

Lucrarea, începută în septembrie 2015, are un termen de execuţie de 11 luni care expiră în luna august.