După patru ani de când enoriașii l-au acuzat că le-a furat banii pe care i-au plătit pentru renovarea bisericii Nădejdea Vie din Oradea, pastorul penticostal Alfred Cicort-Lucaciu, în viața de zi cu zi cadru didactic la Universitate, a scăpat de problemele penale.

Procesul pe care i l-au deschis procurorii pentru evaziune fiscală, după ce a cheltuit o mare parte din sumă, cu complicitatea constructorului, care i-a livrat facturi umflate, s-a încheiat săptămâna trecută.

Tribunalul Bihor a constatat că procesul penal încetează, pentru că atât Cicort-Lucaciu, cât și patronul firmei de construcții au plătit pagubele provocate, plus penalități de 20% pretinse de ANAF.

Asta înseamnă că, după ce ani la rând a negat că și-ar fi fraudat enoriașii, în final pastorul a admis că a râvnit la banii lor și, pentru a scăpa de o eventuală condamnare, a plătit paguba.

Și-o fi dat seama și omul Domnului că, decât să-ți pui nădejdea într-o minune, mai bine scoți banii și-ți asiguri un „miracol” judecătoresc...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!