Verdict final și surprinzător în cazul pastorului penticostal orădean Alfred Cicort-Lucaciu, trimis în judecată în 2020 pentru complicitate la evaziune fiscală după ce ar fi plătit la negru o parte a lucrărilor de renovare făcute la biserica Nădejdea Vie din strada Tudor Vladimirescu, lucrări despre care enoriașii spuneau că au fost umflate.

Pastorul, care are și un job laic, de lector la Facultatea de Științe a Universității din Oradea, a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Oradea, după ce inițial, la Tribunalul Bihor, s-a constatat o încetare a procesului penal, pe motiv că - țineți-vă bine - inculpații, adică pastorul și afaceristul, au plătit prejudiciul adus statului.

Pe scurt, acuzați că au eludat impozite plătind facturi „pe neve”, cei doi au achitat prejudiciul în timpul procesului, așa că au scăpat de o condamnare.

Pastorul n-a fost mulțumit de rezultat, a atacat cu apel sentința, iar acum a fost achitat, judecătorii constatând că fapta de complicitate... nici n-a existat.

De ce a plătit totuși prejudiciul, Cicort-Lucaciu n-a mai lămurit. Probabil că-i convine să rămână fără bani, numai să fie declarat nevinovat...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!