Un eveniment sportiv internaţional a avut loc sâmbătă, la Sânmartin, unde stadionul comunal a găzduit un meci de fotbal interesant, între echipele naţionale de fotbal ale notarilor din România şi Italia, aceasta din urmă fiind campioana mondială en-titre.

La eveniment a participat şi echipa Old Boys FC Bihor, care la rându-i a întâlnit, ulterior, naţionala notarilor din ţara noastră.

Penalty ratat de tricolori

Constituită de aproximativ un an de zile, echipa naţională de fotbal a notarilor din România este pregătită de cunoscutul Valentin Velcea, fost jucător şi antrenor la Poli Timişoara.

Camera Notarilor Publici Oradea, condusă de Marinela Baba, a organizat evenimentul care a adus în Bihor cea mai bună echipă a lumii din competiţia fotbalistică a notarilor, Italia, reprezentativă care a cucerit titlul mondial în luna iunie a acestui an, în Spania, la Bilbao.

Meciul a fost spectaculos şi a reunit în tribune un grup de susţinători ai italienilor, din cadrul comunităţii italiene din Oradea. Partida a fost însă și echilibrată, rezultatul final fiind egal, 1-1.

Tricolorii au deschis scorul prin Flaviu Celsie, în minutul 15, iar naţionala Italiei a reuşit să egaleze opt minute mai târziu. În pauză s-a intrat la egalitate, dar echipa notarilor din ţara noastră puteau chiar câştiga disputa, dacă Răzvan Micle nu rata un penalty.

La final, jocul a fost apreciat ca bun de către ambele părţi, cu acest prilej întârindu-se şi relaţiile dintre notarii din cele două ţări, după cum au transmis organizatorii.

Un fost fotbalist bihorean în naţională

Condus de Valentin Velcea, fost jucător care a strâns aproximativ 300 de meciuri în prima ligă, evoluând pentru Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi UTA, lotul României pentru jocul cu Italia i-a avut în componență pe: Răzvan Șincai, Aurel Petriș, Irinel Dimitriu, Mihai Buran, Tudor Pop, Alin Cazmir, Mihai Lucaciu, Florin Topală, Ovidiu Cazan, Robert Vasile, Bogdan Miclescu, Vlad Mozoc, George Sarca, Vlad Bulgar, Lucian Stiole, Cristian Ghile-Buzan, Cosmin Pop, Adrian Budica-Iacob, Remus Diaconescu, Răzvan Miclescu, Bogdan Licsandru, Ionuț-Sergiu Luțan, Daniel Gutnic, Claudiu-Sorin Fodor, Flaviu-Florin Celsie, Teodor Dobrean, Mădălin Fluturaș şi Eduard Lambert. Este vorba despre notari publici selecţionaţi din Bucureşti, Timişoara, Oradea, Cluj-Napoca, Ploieşti, Buzău, Topliţa sau Iaşi.

Între notarii fotbalişti se remarcă Aurel Petriș, cel care a jucat fotbal în trecut la Oțelul Ștei, CSO Ștei și Locadin Țețchea.

La ediţia din acest an a Campionatului Mondial al Notarilor Publici la Fotbal, desfăşurată în Spania, echipa României a ocupat locul 9, din 16 ţări participante, cu o singură înfrângere în şase meciuri.

Echipa tricoloră îşi desfăşoară activitatea sub tutela AquilaNot, asociația care susține activitatea sportivă a notarilor.

Pentru anul viitor, echipa tricoloră îşi propune să participe la Campionatul European care va avea loc în Cehia, iar în toamna lui 2024, la Bucureşti va găzdui Cupa Ţărilor Latine, la care vor mai participa naţionalele notarilor din Franţa, Italia şi Spania.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!