După echipa de senioare, şi reprezentativa de handbal feminin tineret a României a venit la Oradea. Elevele antrenorului de Ion Crăciun pregătesc în aceste zile participarea la Campionatul European din Slovenia.

Tinerele tricolore au venit la Oradea în 30 iunie şi vor sta până săptămâna viitoare, pe 11 iulie. Ele se pregătesc în sălile de sport de la LPS Bihorul şi Colegiul Economic „Partenie Cosma”, unde își susțin ședințele tehnice.

Cei care stau la originea aducerii în  municipiul de pe Crișul Repede a acestei echipe reprezentative sunt cei de la Asociația Județeană de Handbal Bihor, care au inițiat și programarea la Oradea a jocului de baraj cu Austria pentru echipa de senioare.

„Federaţia Română de Handbal, cu care, mai nou, avem o colaborare foarte bună, ne-a solicitat să sprijinim această acţiune a naţionalei Under 19, care intră cu pregătirile în linie dreaptă pentru turneul final din Slovenia. Am dat curs solicitării şi ne-am străduit să asigurăm fetelor condiţii optime de pregătire. Mulţumim conducerii LPS Bihorul şi CE „Partenie Cosma” pentru că au pus la dispoziţie sălile de sport”, a declarat Pavel Mercea, preşedintele AJH Bihor.