Oradea ar putea găzdui un nou joc al primei reprezentative de handbal masculin a României. Este vizat astfel jocul retur din barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2019. În cadrul  play-off-ului calificărilor la Campionatul Mondial, echipa României va întâlni Macedonia, într-un baraj ce se va disputa în dublă manşă, prima urmând să aibă loc în Macedonia, în perioada 8-10 iunie, iar de-a doua pe teren propriu, într-una din zilele de 12,13 sau 14 iunie.

După cum a precizat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal  Bihor, Pavel Mercea, AJH a solicitat Federaţiei Române acordarea organizării meciului retur la Arena "Antonio Alexe".

Pavel Mercea a declarat că discuţiile în acest sens cu conducerea FR Handbal se află într-un stadiu avansat şi există şanse mari ca partida-retur cu Macedonia să aibă loc la Oradea.

"Ne dorim mult ca acest meci să se dispute la Oradea, unde naţionala noastră s-a bucurat întotdeauna de o mare susţinere din partea publicului spectator. Suntem în discuţii avansate cu conducerea federaţiei şi sperăm ca decizia să fie luată în favoarea noastră", a recizat preşedintele AJH Bihor.

De menţionat că prima reprezentativă a României a mai evoluat în compania Macedoniei la Oradea, în anul 2003, când cele două echipe s-au aflat în aceeaşi grupă din preliminariile de calificare la Campionatul European. Macedonia s-a impus atunci, obţinând calificarea. Astfel, pentru tricolori, actualul meci de baraj se constituie într-un bun prilej de revanşă.