După ce sâmbătă şi duminică s-au desfăşurat întrecerile din calificări, de luni au început jocurile de pe tabloul principal al ediţiei din acest an a Campionatului Naţional Individual U16 la tenis de câmp, competiţie care are loc la terenurile de lângă Arena Antonio Alexe din Oradea.

Competiţia a reunit un număr impresionant de practicanţi ai tenisului din toată ţara. Numai în competiţia feminină, în calificări, au luat parte 42 de jucătoare, iar la masculin 35 de jucători.

Sâmbătă s-a desfăşurat turul inaugural al calificărilor, iar duminică, meciurile turului al II-lea. Apoi s-a trecut la meciurile decisive de calificare pe tabloul principal. Câte 8 locuri au fost disponibile pe tabloul principal, atât la feminin, cât şi la masculin, pentru cei veniţi din calificări. Aceştia s-au alăturat celor câte 24 de sportivi înscrişi pe tabloul principal la ambele probe.

De altfel, la finalul zilei de duminică a fost întocmit tabloul de 32 poziţii, atât pentru întrecerea masculină, cât şi cea feminină.

Clubul organizator, CSM Oradea are 3 sportivi pe tabloul principal, în competiţia masculină. Este vorba despre Christian Zoltan Teszari – cap de serie numărul 5, Mihai Lungu – cap de serie numărul 7 şi Răzvan Sime – unseeded. Principali capi de serie la masculin sunt Mihai Coman şi David Gheorghe, ambii legitimaţi la CS Dinamo Bucureşti.

Şi la feminin, Clubul Sportiv Municipal Oradea are 3 reprezentante pe tabloul principal. E vorba de Patricia Goina – cap de serie numărul 2, Floriana Popovici – cap de serie numărul 5, respectiv Anamaria Coroiu – venită din calificări. Principal cap de serie este Cara Maria Meşter, de la CS Marc Tenis.

Reamintim că turneul, organizat de CSM Oradea, sub egida Federaţiei Române de Tenis, se desfăşoară numai în probele de simplu. Nu se organizează competiţii de dublu. Toţi participanţii la eveniment trebuie să respecte anumite reguli pe toată perioada în care se află în incinta bazei sportive, în conformitate cu normele în vigoare de prevenţie în plină pandemie COVID-19.

Finalele Campionatului Naţional Individual U16 la tenis de câmp sunt programate sâmbătă, 1 august.