"Ne e dor de voi!" Un mesaj emoţionant pentru diaspora a fost afişat joi seară cu litere luminoase funicularul care traversează centrul oraşului Reşiţa.

Pentru 12.000 de reşiţeni...

Mesajul a fost afişat la iniţiativa primarului de Reşiţa, Ioan Popa.

"Avem un funicular foarte frumos, care traversează practic centrul oraşului, de pe două coline, de pe o colină pe cealaltă, chiar prin centru şi vrem să-l modernizăm, să-i facem o reconversie, să-l punem în valoare turistică. Atunci am zis «hai să profităm de faptul că există această construcţie şi să punem mesajul exact pe el»", a declarat edilul pentru Mediafax.

Potrivit primarului gestul urmăreşte strângerea relaţiei cu localnicii împrăştiaţi prin lume şi a fost făcut simbolic în preajma Zilei naţionale şi a sărbătorilor de iarnă.

"Cred că avem undeva la 12.000 de reşiţeni plecaţi în ultimii 10 – 15 ani din oraş. Ei ţin legătura cu noi, în special cu primăria, de când sunt eu la primărie, din 2016, comunicăm destul de bine. (...) Am considerat că este un moment prielnic să le transmitem acest mesaj în preajma Zilei României", a spus Popa.

Edilul a afirmat că a ales acest moment pentru că de sărbători dorul de casă al celor plecaţi la muncă în străinătate se înteţeşte.

Primarul s-a inspirat din gestul organizatorilor festivalului "Light ON" România care au aprins la jumătatea lunii octombrie la Londra mesajul "Mi-e dor de tine".

Acesta a primit două săptămâni de la Cluj răspunsul "Şi mie".