Iarba din parcul Barcăului este uscată pe o porțiune extinsă, situată spre strada Oneştilor, încă de la începutul lunii iulie.

De altfel, vegetaţia de pe acest așa numit „coridor verde” din oraș a fost arsă de soare, cum s-a mai întâmplat și-n alte veri, pe fondul temperaturilor mari și irigațiilor deficitare.

„În fiecare an, în lunile iulie – august, când e mai mare căldura, sistemele de irigaţii din Parcul Barcăului nu funcţionează în mod subit. Acum un an şi acum doi ani la fel s-a întâmplat. Suspectez că cei de la Primăria Oradea şi cei de la Compania de Apă Oradea dau vina unii pe alţii şi ţin parcul fără irigaţii în mod intenţionat în fiecare an ca să facă economii de apă şi curent. Bătaie de joc pe banii noştri!", a reclamat un orădean ziarului BIHOREANUL.

Revoltat, omul a trimis și o reclamație prin aplicația municipalității, Oradea City Report, dar fără o finalitate.

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii municipalităţii au pus uscarea vegetaţiei din acea zonă pe seama proastei funcţionări a sistemului de irigaţie.

„La parcul din zona Barcăului a apărut o problemă de funcţionare a pompelor pentru irigaţie. Acestea se află încă în garanţie. Angajaţii CAO au trimis deja o notificare către firma care a amenajat parcul pentru a repara sau înlocui pompele defecte", a declarat viceprimarul Oradiei, Marcel Dragoş.

Pe de altă parte, acesta a spus că irigarea parcului din strada Barcăului ridică probleme în perioadele caniculare şi pentru că, pe reţeaua din zonă, presiunea apei scade brusc.

Viceprimarul afirmă că debitul apei din reţea se prăbuşeşte pe fondul consumului ridicat pentru că vecinii de la case îşi stropesc grădinile cu apă furnizată de CAO, deşi acest lucru este interzis.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!