În zona centrală a Oradiei, malurile Crişului Repede emană prospeţime şi îmbie la plimbare, dar nu la fel se întâmplă şi în cartiere.

În zona Dragoş Vodă, de exemplu, malul stâng al râului este plin de gunoaie, o imagine respingătoare, care nu se potriveşte defel cu ambiţia de oraş-bijuterie, pe care o are Oradea.

O cititoare a BIHOREANULUI a transmis mai multe fotografii făcute în zonă, în aval de podul Constantin Prezan şi până în zona de lângă staţia de autobuz. „Se poate vedea cât de curat este acest mal. Poate se sesizează cineva, să facă ceva”, a transmis femeia.

Flacoane rămase de la diferite băuturi, pungi, caserole de mâncare şi alte gunoaie zac inerte pe iarbă, fie pentru că au fost aduse de apă, fie pentru că au fost aruncate acolo de cetăţeni certaţi cu bunul-simţ.

Responsabilitatea curăţeniei pe malurile cursurilor de apă revine autorităţilor publice locale. Totuşi, în baza unui parteneriat cu Poliţia Locală Oradea, recent, angajaţii ABA Crişuri au făcut curăţenie pe acelaşi mal, dar mai sus, în zona cartierului Voltaire. După cum se vede, măsuri similare sunt necesare şi pe alte tronsoane.