Una dintre scările de acces în clădirea Palatului Vulturul Negru, bijuteria arhitecturală cu care se laudă municipalitatea orădeană, a fost transformată într-un depozit de gunoaie.

„Clădirea Art Nouveau pozată din toate direcțiile este așa de apreciată încât angajații și administratorii pub-urilor Lordʼs și Green Pub aruncă și depozitează gunoaiele în scara locuită de familii și copii și în curtea interioară, pe domeniul public”, a reclamat zilele trecute BIHOREANULUI unul dintre locuitorii clădirii.

Oamenii se tem că din cauza gunoaielor neselectate ar putea izbucni oricând un incendiu în casa scării.

„Găsim hârtii, cartoane, sticle cu resturi de băuturi alcoolice scurse pe jos. Aici este și loc de fumat pentru angajații cluburilor Lordʼs și Green Pub de sub pasaj, ceea ce constituie pericolul unui iminent incendiu. Dacă vom avea într-o zi, Doamne ferește, un nou caz «Ferma dacilor» să nu dea nimeni vina pe un scurt-circuit, când inconștiența unor «gunoaie» nu are margini”, a avertizat orădeanul.

Situația este cu atât mai neplăcută cu cât se menține de ani de zile.

Sesizată de vecini, Poliția Locală Oradea a făcut începând de marți controale în teren la toate localurile din zonă. În urma verificărilor, cele două cluburi, la care s-au găsit cele mai mari nereguli, vor fi amendate cu 1.500 lei pentru că nu s-au îngrijit de întreținerea curățeniei în jurul pubelelor de gunoi conform obligațiilor instituite prin Regulamentul serviciului de salubritate al municipiului Oradea din anul 2020.

„Acești agenți economici au mai fost sancționați contravențional în anul 2023 pentru fapte similare”, a declarat joi pentru BIHOREANUL directorul Poliției Locale Oradea, Samuel Milian.

Cele două localuri din Palatul Vulturul Negru figurează în evidențele Poliției Locale cu mai multe sancțiuni încasate pentru nerespectarea prevederilor regulamentului de salubritate. Și tot degeaba...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!