Primăria a declanşat "arăturile de toamnă" pentru următoarea cultură de... parcări de domiciliu. Locuitorii blocurilor PB 15 şi PB 16 din strada Mihail Sadoveanu au ajuns să fie blocaţi în apartamente de angajaţii firmei Drumuri Orăşeneşti, angajată de municipalitate să peticească străzi şi să amenajeze parcări în cartierul Rogerius.

Constructorii au spart trotuarul şi au răscolit spaţiul verde până la intrările în bloc, fără să improvizeze măcar o trecere pentru locatarii obligaţi să înfrunte noroaiele până la gleznă pentru a putea ieşi din casă.

"Dacă un bătrân doreşte să iasă din scară pentru a merge undeva, cum va reuşi? Dacă un caz medical va solicita Ambulanţa, cum vor putea ambulanţierii să tragă targa cu bolnavul prin aceste locuri? Cum merg oamenii la serviciu având în vedere că trebuie să traverseze porţiunea enormă de noroi argilos care se lipeşte ca şi guma de încălţări?", a reclamat BIHOREANULUI o orădeancă.

Locatara este cu atât mai revoltată cu cât reprezentanţii constructorului i-a tratat cu dispreţ pe locuitorii zonei. "Marţi seară, când făceam poze ca să pot face o reclamaţie, un tânăr zvelt, bănuiesc angajat al Primăriei sau responsabil cu această lucrare memorabilă, m-a întrebat cu un aer infatuat şi un zâmbet abject pe figură: "Ce-i baiul? Lipseşte covorul?"", a povestit reclamanta.

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Florin Birta a calificat reclamaţia femeii ca fiind pe deplin justificată. "Oamenii au dreptate să fie nemulţumiţi. Înţeleg că se lucrează şi e şantier, dar constructorii ar fi trebuit să le amenajeze locuitorilor blocului măcar o trecere şi nu să îi oblige să umble prin noroaie", a spus Birta.

Viceprimarul a promis că se va deplasa la faţa locului pentru a verifica stadiul lucrărilor şi va cere constructorilor să le amenajeze locuitorilor imobilului căi de acces pentru a putea ieşi din bloc.