Orădenii atraşi de reclama municipalităţii care a anunţat în decembrie scoaterea la licitaţie, în vederea închirierii, a unui număr de 45 de locuinţe, la preţuri pornind de la 40% faţă de preţul pieţei, au avut un şoc să vadă starea mizerabilă în care se prezintă acestea.

Spre exemplu, apartamentele licitate în Palatul Ullmann din buricul târgului, pornind de la preţuri între 470 lei şi 695 lei pe lună, sunt lipsite de sursă de încălzire, au instalaţiile electrice uzate, iar instalaţiile sanitare total nefuncţionale, inclusiv la baie şi toaletă.

Camerele scoase la închiriat au pereţii scorojiţi şi afumaţi de la sobele cu lemne demontate la plecare de foştii chiriaşi, plafoanele pline de igrasie de la infiltraţii şi podelele cu parchetul distrus sau inexistent.

"Am fost să vizitez alături de inca vreo 15 persoane 3 apartamente situate in Palatul Ullmann, str. Piata 1 Decembrie. Ce am gasit acolo a fost jalnic. Apartamentele arata sub orice critica, iar la intrebarile mele de ce sunt oferite spre inchiriere daca nu sunt locuibile, doamna de la primarie a raspuns ca au fost oameni care au vrut sa inchirieze aceste locuri", a reclamat un cititor al BIHOREANULUI.

Municipalitatea nu a investit de ani de zile niciun leu în locuinţele sale, pe considerentul că oricum va pasa chiriaşilor, prin contractul de închiriere, responsabilitatea întreţinerii şi reparaţiei lor. Iar dacă doresc vor şi confort n-au decât să şi-l facă... Dar oare e normal aşa?