Poliţia Română îi laudă public pe cei doi poliţişti care au intervenit miercuri noaptea pentru salvarea unei femei căzute în apele Crişului Repede, în zona centrală a Oradiei. Femeia, în vârstă de 31 de ani, se află acum în stare gravă la spital, dar este în viaţă datorită intervenţiei rapide a celor doi poliţişti.

Pe pagina oficială de Facebook, Poliţia Română a scris că cei doi poliţişti orădeni se numesc Marin şi George şi au intervenit rapid pentru a o scoate pe femeie la mal.

„Oradea, oraş frumos cu oameni faini! Frumos, frumos, doar că întâmplarea de ieri putea să fie una tragică. Un apel la 112 i-a mobilizat pe ai noştri colegi, în cazul de faţă, Marin şi George, să se deplaseze de urgenţă în zona podului Ferdinand… O femeie a căzut în râul Crişul Repede! Au ajuns cât ai clipi şi au confirmat prin rapiditatea cu care au intrat în apă să o salveze. Au adus-o la mal şi imediat au început manevrele de resuscitare, până în momentul în care au sosit echipajele medicale. Viaţa i-a fost salvată, iar pentru asta avem să le mulţumim celor doi oameni faini! O intervenţie frumoasă, dragi colegi! Ne mândrim cu voi! Aceasta a fost doar una dintre multele situaţii critice pe care poliţiştii le gestionează zilnic!", se arată în mesajul publicat. 

Agenții principali Marin Morna și George Filip sunt polițiști de ordine publică, în cadrul Poliției Municipiului Oradea, a aflat BIHOREANUL.

După cum BIHOREANUL a scris, incidentul a avut loc miercuri seara, în jurul orei 22:55, când, printr-un apel la serviciul de urgenţă 112, s-a anunţat că o femeie a dispărut în apele Crişului Repede, în zona străzii Principatelor Unite din Oradea. 

În timp ce echipajele ISU și SMURD se aflau pe drum, cei doi poliţişti au ajuns la faţa locului. Aceştia au intrat imediat în apă şi au reuşit să o scoată pe femeie la ma și chiar au început manevrele de resuscitare. Echipajul SMURD a continuat apoi manverele de resuscitare, femeia fiind transportată ulterior la spital.

Spitalul Judeţean din Oradea a transmis joi, la solicitarea ziarului, că starea pacientei este gravă, femeia fiind intubată şi ventilată mecanic. Nu este clar cum a ajuns aceasta în apele Crișului Repede. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!