Asociaţia Buni Prieteni din Oradea, care informează, sprijină şi încurajează pacienţii oncologici adulţi din judeţul Bihor prin diferite programe, a lansat un nou proiect prin care doritorii vor putea participa gratuit la ore de yoga, kinetoterapie în apă şi întâlniri cu specialişti din diverse domenii.

Proiectul "Ne vindecăm împreună" a fost lansat la începutul lunii octombrie şi se desfăşoară până în 15 decembrie.

În cadrul acestuia, în fiecare săptămână au loc mai multe ateliere şi cursuri menite să-i ajute pe cei care primesc tratament ori care se află în monitorizare, să se integreze în societate, să vorbească mai lejer despre probleme lor, să aibă un stil de viaţă sănătos.

Cursurile şi atelierele au loc de luni până vineri, de obicei după-masa, în mai multe locuri din oraș.

Luni, programul va cuprinde un atelier de psihooncologie, în cadrul căruia un psiholog şi o manichiuristă vor vorbi despre îngrijirea unghiilor, a părului şi a genelor, care în timpul tratamentului cad sau se deteriorează.

Marţi, la sediul ONG-ului "Sunt mămică ce să fac? By Laura Paşcalău", va avea loc un atelier creativ de artă vizuală, miercuri sunt programate ore de kinetoterapie în apă şi terapie prins dans la hotel Nevis, joi va avea loc un grup de susţinere cu un psiholog vorbitor de limba maghiară, iar vineri doritorii vor putea face gimnastică medicală la Asociaţia Help & Care, pe str. Louis Pasteur nr. 133.

Programul nu a fost finalizat, însă cei care doresc să afle mai multe detalii despre înscriere şi participare sunt sfătuiți să sune la numărul de telefon: 0742085446.

"Scopul principal al proiectului este integrarea socială a pacienţilor, pentru că, atât în timpul tratamentului cât şi după, se simt izolaţi, depresivi, fără puteri şi fără dorinţa de a mai ieşi în societate. Am gândit toate activităţile astfel încât ei să aibă mai multă energie, să le crească stima de sine şi totodată să se relaxeze", povesteşte Alina Dascăl, psiholog de profesie şi totodată preşedinta Asociaţiei Buni Prieteni.

Toate activităţile sunt gratuite, proiectul fiind finanţat de Centrul PET/CT Oradea Pozitron Diagnosztika.

Asociaţia Buni Prieteni din Oradea a fost înfiinţată în urmă cu mai bine de doi ani de soţii Alina şi Sandu Dascăl, după ce au trecut chiar ei prin lupta împotriva unei boli oncologice. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!