Un copil în vârstă de 1 an și 9 luni a murit, sâmbătă, la Spitalul Județean din Oradea, în urma unui accident rutier produs pe DN 19, lângă Tămășeu (foto).

Tragedia s-a produs, vineri, la prânz, după ce un șofer de 28 de ani, din comuna Dobrești, a pierdut controlul asupra direcției şi a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit de mașina condusă de un orădean de  62 ani.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de Presă al Poliției Bihor, în urma impactului, o fetiță de 1 an și 9 luni, din comuna Dobrești, care nu stătea în scaun special pentru copii, ci în brațele mamei, pe bancheta din spate din primul autoturism, a ajuns în comă la Unitatea de Primire a Urgențelor.

În ciuda eforturilor medicilor, copila nu a mai supraviețuit. "A fost internată cu traumatism cranio-cerebral sever și a decedat în cursul zilei de sâmbătă", a declarat BIHOREANULUI șeful UPU - SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea. 

În același accident, orădeanul de 62 de ani, șoferul celui de-al doilea autoturism, a scăpat doar cu câteva leziuni ușoare.

Atenție la pietoni

Sârșitul de săptămână a fost unul agitat și în Oradea, unde doi pietoni au ajuns la spital, după ce au fost accidentați în timp ce traversau carosabilul prin locuri special amenajate.

Unul dintre accidente s-a produs vineri dimineață, pe strada Tudor Vladimirescu, unde o șoferiță de 25 de ani, din Oradea, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflați în traversare, accidentând ușor o orădeancă de 61 de ani.

Un alt accident similar s-a produs duminică seară, la intersecția străzilor Oneștilor și Xenopol, unde un șofer de 61 din Oradea a intrat în intersecție fără să se asigure și a lovit cu mașina un bărbat de 41 de ani, din Nojorid, care traversa regulamentar.

„În urma accidentului rutier, pietonul a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internat în spital”, se spune în informare.

Fugar prins la Marghita

Polițiștii Serviciului Rutier Bihor au avut de furcă și la Marghita. Sâmbătă, la prânz, la intersecţia străzii Tudor Vladimirescu cu strada Republicii, un autoturism a pătruns în intersecţie fără să se asigure, tăind calea unui motociclist care circula regulamentar pe strada 1 Decembrie. Ca să evite coliziunea, motociclistul, un marghitan de 30 ani, a frânat brusc, s-a dezechilibrat și a căzut, în timp ce șoferul mașinii a plecat de la locul accidentului.

„În urma cercetărilor efectuate de polițiștii rutieri, persoana bănuită de producerea accidentului a fost identificată, în cauză fiind întocmit dosar penal”, spun polițiștii.

Din fericire, motociclistul s-a ales doar cu răni ușoare, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

(foto: Facebook, grupul Info Trafic Bihor)