Când e lângă tatăl său, Victor Micula, moştenitorul omului de afaceri Viorel Micula, e seriozitatea întruchipată. La fel şi la şcoală, la Colegiul Economic Partenie Cosma, unde are note bune, este membru în Consiliul Elevilor, e politicos şi fără probleme de disciplină.

Când însă scapă de acasă, Victoraş nu ratează nicio ocazie să se dea în stambă. Aşa s-a întâmplat în urmă cu două duminici, când a făcut show pe terenul de fotbal din Budureasa, în timpul unui meci oficial susţinut de echipa locală. Enervat că preşedintele clubului, Niţu Fâşie, nu l-a lăsat să stea pe banca de rezerve, tânărul şi-a adus trei maşini ticsite de bodyguarzi, pe care i-a asmuţit asupra bărbatului, ca să-l pună "la respect".

Scandalul nu a degenerat doar pentru că în zonă se aflau şi câţiva poliţişti care, însă, nu au intervenit în niciun fel. Nici pentru a-i legitima pe "oamenii de ordine" şi nici pentru a-l lua la rost pe puştanul de bani gata...

Cine mi-s

Incidentul s-a petrecut pe terenul de fotbal de la marginea comunei Budureasa, unde duminică, 30 septembrie, echipa locală, Poiana, a jucat un meci de campionat din liga judeţeană cu sportivii de la Victoria Avram Iancu.

Victor Micula, alintat Victoraş de familie şi de oamenii din zonă, a apărut în timpul reprizei a doua, venind dinspre Beiuş la volanul unei maşini de teren, Mercedes GL. Şi, după ce s-a strecurat printr-o gaură a gardului de sârmă ce împrejmuie terenul, a dat să se aşeze pe banca de rezerve. Unde, însă, potrivit regulamentului, în timpul meciurilor oficiale nu au voie să stea decât persoanele consemnate pe o listă avizată la începutul partidei de arbitri.

Speriat că va fi sancţionat de arbitri pentru încălcarea regulamentului, preşedintele clubului gazdă, Niţu Fâşie, i-a cerut lui Micula junior să-şi caute alt loc. Solicitarea n-a fost deloc pe placul puştanului. "Ştii cine sunt eu, fraiere?", spune Fâşie că i-ar fi zis Victoraş, pe lângă multe alte jigniri. Tupeul tânărului l-a scos din pepeni pe bărbat în aşa hal încât a fost cât pe ce să-i tragă o mamă de bătaie. "Am vrut să-i dau vreo două palme, pentru că a fost obraznic şi s-a comportat necivilizat. Dar m-am reţinut şi i-am spus doar să iasă. A şi plecat", a povestit Fâşie BIHOREANULUI.

Scuze cu forţa

Conflictul însă a continuat. Tânărul a reapărut la finele partidei, cu trei maşini: două Mercedesuri GL şi un microbus Transporter, ticsite cu nu mai puţin de 19 bodyguarzi, după toate probabilităţile angajaţi la firma de pază a tatălui său.

Martorii susţin că matahalele l-au înconjurat pe preşedintele clubului Poiana Budureasa, aflat lângă vestiar, şi i-au cerut să-i însoţească ca să-şi ceară scuze pentru îndrăzneala de a-l fi supărat pe răzgâiatul fiu al magnatului care, coborât tacticos de la volanul unui Mercedes (asta deşi nu are vârsta necesară unui permis de conducere), aştepta deznodământul lângă maşină.

"Să-mi cer eu scuze de la un puşti? Doar pentru că nu i-am făcut pe plac? Le-am spus că n-am de ce, că cel care a greşit este el, nu eu", povesteşte Fâşie, care a refuzat să-i facă tânărului hatârul. Până la urmă circul a fost stins tot de oamenii lui Micula. "Au înţeles că nu are dreptate băiatul şi i-au explicat până a înţeles", povesteşte omul. Coincidenţă sau nu, în noaptea care a urmat, Fâşie a văzut o dubă asemănătoare cu cea a bodyguarzilor staţionând, ca la intimidare, în faţa casei sale.

Poliţişti la spectacol

Culmea este că la incident au asistat şi patru agenţi de la Poliţia Budureasa. Aflaţi la nici 10 metri, poliţiştii n-au mişcat însă măcar un deget ca să-i legimeze pe tânăr şi pe cei 19 gealaţi ai acestuia. Motivul? Bodyguarzii le-au spus că nu vor să facă scandal, că sunt "în interes de serviciu". Ca şi când ar fi normal ca un puştan plin cu bani să-şi facă propria lege în public, profitând de statutul său social şi folosindu-se de gărzile de corp în scopul intimidării altora.

"M-am şi certat cu poliţiştii, i-am întrebat ce aşteptau, să mă ia la bătaie?", se plânge Fâşie, care încă nu s-a hotărât să depună o plângere penală împotriva agresorilor. E nehotărât din acelaşi motiv pentru care localnicii din Budureasa au închis ochii, de-a lungul timpului, şi la multe alte isprăvi ale lui Victoraş:  ori sunt angajaţi, ori au rude care lucrează în fabricile deţinute de tatăl şi de unchiul său, Victor şi respectiv Ioan Micula.

Băiatul e cunoscut în zonă ca un cal breaz. Localnicii povestesc că unuia dintre ei i-a spart parbrizul cu o piatră şi altuia i-a făcut ţăndări geamurile rulotei pe care respectivul o deţine în Stâna de Vale, staţiune aflată tot sub "patronajul" familiei Micula. "Nu demult a sunat la 112 când, în timp ce urca la volanul maşinii spre Stână, a văzut pe cineva coborând cu o căruţă de lemne. Oamenii ăia au rămas fără lemne, dar pe el nu l-a întrebat Poliţia de ce conduce fără permis!", a povestit BIHOREANULUI un sătean.

Care incident?

Interpelat de reporter, şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, a declarat că nu ştia nimic despre cele întâmplate la Budureasa, ceea ce nici nu e de mirare din moment ce poliţiştii din zonă au ţinut să îngroape incidentul şi nu au întocmit vreun raport scris, aşa cum ar fi trebuit.

02 Viorel Micula.jpgLa rândul său, omul de afaceri Viorel Micula (foto) a refuzat să facă orice declaraţie, susţinând că n-are habar despre povestea de la terenul de fotbal, deşi e greu de crezut că subalternii nu l-au informat despre "urgenţa" cu care, într-o seară de duminică, odrasla sa i-a obligat să descindă cu un întreg pluton de bodyguarzi. Şi totul doar pentru a umili pe cineva de hatârul unei puşlamale care profită din plin de faptul că-i băiatu' lu' tata, iar că renumele şi banii acestuia îl fac de neatins...


VEDETĂ NAŢIONALĂ
Fumuri de bani gata

Victor Micula a mai atras atenţia presei în acest an, în luna august, când un paparazzo l-a surprins la amicalul dintre FC Barcelona şi Dinamo îmbrăcat după moda brevetată de fostul preşedinte al clubului bucureştean, Cristian Borcea: cămaşă albă, pantaloni roşii şi un fular cu însemnele echipei din Ştefan cel Mare. Pentru ca tabloul să fie complet, junele care abia a împlinit 17 ani a pufăit în timpul meciului şi un trabuc, viciu atât de drag şi lui Borcea. O altă pasiune a tânărului sunt motoarele tari, Victoraş mândrindu-se cu un snowmobil de 160 de cai putere, dar şi că face "naveta" cu un elicopter pilotat chiar de el, ca dovadă stând chiar fotografiile de pagina sa de Facebook.