Primarul Ilie Bolojan nu dă înapoi în problema câinilor comunitari. Edilul s-a declarat miercuri de accord cu politica Administraţiei Domeniului Public, care gestionează adăpostul de câini comunitari Grivei, de a interzice accesul voluntarilor în adăpost în afara zilei de vizită. "Domnul Andrica face bine ce face la adăpostul Grivei!", a spus Bolojan.

Întrebat de jurnalişti de ce nu vrea ca voluntarii să activeze oricând în adăpost, edilul a răspuns că a spus că ADP se descurcă şi fără ajutor din afară. "Nu e nevoie de implicarea voluntarilor. Este suficientă capacitatea ADP", a spus Bolojan.

Primarul a declarat, ironic, că dacă ţin neapărat să presteze munici fără a cere plată voluntarii se pot adresa municipalităţii. "Dacă vor să presteze munci nerenumerate, le putem recomanda alte domenii", a zis edilul.

Ilie Bolojan a afirmat că de la preluarea adăpostului de către APD, condiţiile de aici s-au îmbunătăţit considerabil. "Din partea aceloraşi iubitori de animale n-am văzut nicio sesizare pe vremea SOS Dogs, când condiţiile au fost catastrofale. Or, acum, când condiţiile sunt incomparabil mai bune, apar tot felul de scandaluri", a spus primarul.

Edilul a ţinut să îi asigure pe orădeni că, în ciuda foclorului urban, Primăria nu urmăreşte exterminarea câinilor. "Nu există nicio politică de a omorî sau chinui câinii", a zis edilul.

Primarul a precizat că din punctul său de vedere un oraş civilizat este un oraş fără câini maidanezi şi a afirmat că în următorii doi ani măsura sterilizării câinilor va reduce considerabil numărul maidanezilor aflaţi în libertate.