Nici un bihorean nu a mai fost diagnosticat cu infecţie Covid în urma celor 271 teste PCR efectuate în ultimele 24 de ore în laboratoarele Spitalului Municipal (129 analize) şi Spitalului Judeţean din Oradea (142), au informat marţi dimineaţă sursele BIHOREANULUI, care au precizat că numărul testărilor făcute în judeţ de la începutul pandemiei a ajuns la un total de 18.837.

Este pentru prima oară în ultimele 7 zile când în Bihor nu a fost depistat nici un caz nou de Covid, ceea ce nu s-a mai întâmplat din data de 9 iunie. Prin urmare, bilanţul infectărilor consemnate în judeţ de la începutul crizei sanitare a rămas de 660 cazuri.

O altă veste bună este că în ultimele 24 de ore la Spitalul Municipal din Oradea au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi încă 13 pacienţi, totalul cazurilor rezolvate ajungând la 541. Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, rata vindecării a ajuns astfel la 82,1% din totalul persoanelor diagnosticate cu Covid în județ.

În prezent, în Spitalul Municipal mai sunt internate 123 persoane, numărul cazurilor active scăzând la 97.

Bilanţul deceselor a rămas de 22 (din care unul raportat eronat pentru judeţul Bihor), neschimbat din 30 mai.

Pe de altă parte, DSP a comunicat că în cursul zilei de luni agenţii Poliţiei Bihor şi Poliţiei Locale au verificat 1.023 persoane aflate în izolare la domiciliu, aplicând pentru încălcarea acestei obligaţii trei amenzi în valoare totală de 6.200 lei.