Rezultatele tuturor testelor şi analizelor efectuate la cei 147 copii ai Grădiniţei 27 din Oradea, unde una din educatoare a fost diagnosticată cu TBC, au fost negative, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică declarând, marţi, închisă ancheta epidemiologică în acest caz.

Săptămâna trecută, după primele teste efectuate pentru depistarea bacilului Koch, 4 dintre cei 147 de copii, au prezentat o reacţie negativă însă analizele suplimentare au exclus varianta ca aceştia să fi fost infectaţi cu TBC.

De asemenea, în cursul zilelor de vineri, 25 mai respectiv luni, 28 mai, au fost testaţi şi 57 dintre elevii Colegiului Pedagogic Iosif Vulcan care, în perioada de practică, şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Grădiniţei 27, şi în cazul acestora rezultatul analizelor fiind negativ.

"În paralel cu evaluările medicale, în imobilul în care funcţionează grădiniţa s-a efectuat şi o dezinfecţie cu substanţe specifice situaţiei, iar începând de luni, activitatea a fost reluată", a declarat BIHOREANULUI şeful DSP Bihor, Marius Pîrcioagă.

Potrivit şefului DSP Bihor, marţi, după primirea ultimelor rezultate pentru liceenii testaţi, ancheta epidemiologică a fost declarată închisă. "Ancheta este finalizată. Toate persoanele care au intrat în contact cu educatoarea au fost testate, atât copii cât şi adulţi şi, din fericire, nimeni nu a fost infectat. Am efectuat o dezinfecţie a imobilului, ca măsură profilactică iar acum, după evaluarea rezultatelor, am declarat ancheta închisă", a explicat Pîrcioagă.