O reclamă dinainte de 1989 îi îndemna pe români să consume peşte din sculare în culcare, la micul dejun, prânz şi cină, prăjit, fiert, copt, crud. De câţiva ani, aşa face şi "chef" Liviu Dragnea: când se află la Oradea, ne trânteşte invariabil aceeaşi mâncare de peşte.

La fel cum în Epoca de Aur peştele era vârât pe gât consumatorilor pentru că Statul nu băga în galantare nici pui, nici porc, nici alte cele, în zilele noastre Dragnea scoate din bucătăria de campanie vechea plătică stricată, fiindcă pur şi simplu Partidul nu are altceva de oferit.

Într-o perioadă în care propriii activişti simt de-a dreptul fizic picajul PSD, "Doar Dragnea" umblă prin judeţe să-i dopeze cu iluzia că, fie şi cu Ponta pitit de frica DNA la loc de linişte şi odihnă, tocmai la Stambul, lucrurile sunt sub control. Avem 40%, suntem cel mai grozav partid, suntem la butoane, nici "interesul naţional" nu ne clatină! - asta le-a spus tovarăşilor bihoreni convocaţi joia trecută în fosta sală ARLUS (Asociaţia Română pentru strângerea Legăturilor cu Uniunea Sovietică, în caz că aţi uitat).

Dacă se mulţumea cu atât, filozof rămânea. Dar, aşa cum a făcut de fiecare dată la Oradea, în loc să demonstreze sprijin pentru oraş, prietenul lui Ioan Mang s-a coborât doar să-i ia la ţintă primarul. A invocat pretinse nereguli la referendumul pentru Oradea Mare, culmea ironiei, cu doar o zi înainte să apară motivarea sentinţei prin care a încasat un an de închisoare cu suspendare pentru ilegalităţi comise la referendumul din 2012. Pe probe, nu pe vorbe de clacă! La fel de şerpeşte a vorbit şi despre pricina pentru care PSD nu se ţine de cuvânt în chestiunea sălii de sport, zicând că Primăria nu a pus la dispoziţie terenul, cu toată că, dimpotrivă, a oferit 8 hectare exact în acest scop.

Să-l credem pe el, ne-a cerut Dragnea! Dar ce temei am avea? Cum s-o facem dacă "mincinosul" Bolojan n-a avut orgolii să mulţumească public oricărui oficial PSD care a sprijinit proiectele locale (de pildă lui Duşa când Ministerul Apărării a cedat fostul tancodrom ori lui Neaga când CNADNR a inclus legătura cu centura metropolitană în proiectul autostrăzii)? De ce să credem că un amărât de edil l-a sabotat taman pe ditamai vicepremierul?

Cum să-l crezi pe unul care a crezut că poate cumpăra primari cu nişte chei de microbuze, dar a uitat să le aloce fonduri pentru lucruri serioase, pentru apă, canalizare şi drumuri? Pe unul care nu poate explica de ce nu apar şi în Oradea blocuri ANL ori de ce şoseaua de Beiuş e mai ciuruită după trei ani de "reabilitări" decât înainte?

Nefiind atât de creduli precum teleormănenii care l-au ţinut 12 ani în fruntea lor fără să se fi ales cu nimic din asta, orădenii şi bihorenii îşi pot da singuri răspunsul. La fel cum pe vremuri nu puteau sări nicio masă fără peşte, nu vor putea evita nicio vizită de-a lui Dragnea fără tromboane.

Citiţi pe această temă articolul Dragnea la Oradea: "Bolojan nu se lecuieşte şi minte în continuare" (FOTO)