Încă 40 de noi cazuri Covid au fost raportate sâmbătă, la ora 13, pentru judeţul Bihor de către Grupul de Comunicare Strategică, fapt care a dus bilanţul îmbolnăvirilor la un total de 1.991 cazuri. 

Potrivit surselor locale, între cei 40 bihoreni diagnosticaţi în ultimele 24 de ore se numără şi câte un cadru medico-sanitar de la Maternitate şi de la Spitalul Militar, 2 pacienţi din Spitalul Judeţean, 3 din spitalul Salonta, câte 2 de la Beiuş, Ştei şi Aleşd.

Cele 40 persoane au fost depistate în urma efectuării a 706 teste PCR, din care 318 în laboratorul Spitalului Judeţean, 288 în cel al Spitalului Municipal din Oradea şi 100 în laboratorul spitalului din Marghita.

Bihorenii diagnosticaţi au domiciliul în Oradea, Pocola, Lunca, Avram Iancu, Aleşd, Ştei, Căbeşti, Săcueni, Tăuteu, Derna, Salonta, Auşeu, Ceica, Brusturi şi Bunteşti.

În ce priveşte situaţia din Spitalul Municipal Oradea, unitatea exclusiv anti-Covid din judeţ, medicii au declarat vindecaţi 40 de pacienţi în ultimele 24 de ore, un număr neobişnuit după ce în ultimele două săptămâni cele mai multe vindecări raportate într-o singură zi a fost de 5.

De asemenea, cu toate că GCS a inclus sâmbătă Bihor pe lista judeţelor unde au existat decese, de vineri după prânz, până sâmbătă dimineaţa nu a mai încetat din viaţă niciun pacient al Spitalului Municipal din Oradea, astfel că totalul deceselor rămâne de 57. Explicaţia includerii Bihorului între judeţele unde au încetat din viaţă pacienţi Covid constă în faptul că până vineri la orele amiezii au fost înregistrate 6 decese în Bihor, raportarea unora dintre ele către Bucureşti fiind, probabil, făcută mai târziu.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, sâmbătă dimineaţă în Spitalul Municipal din Oradea erau internate 463 persoane (de menţionat că în raportare sunt incluse şi cele internate în secţia exterioară de la Beiuş şi în Spitalul de Recuperare din Băile Felix, toate asimptomatice sau cu forme uşoare ale bolii).

În prezent, în mai mult de 80 de oraşe şi comune din Bihor sunt 1.014 cazuri Covid active, adică persoane care nu au fost declarate vindecate.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 1.189 noi îmbolnăviri şi 37 decese, ceea ce face ca numărul total al cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei să urce la 77.544, iar al deceselor la 3.233.