În timp ce în numeroase alte zone din ţară epidemia provocată de Covid continuă să se răspândească, fiind raportate zilnic sute de noi îmbolnăviri, în Bihor pare să se atenueze.

În ultimele 24 de ore, cele 190 analize PCR făcute în laboratoarele Spitalului Municipal (72) şi Spitalului Judeţean (118) nu au mai dus la depistarea nici unui bihorean cu coronavirus, au informat marţi dimineaţă sursele medicale ale BIHOREANULUI. Prin urmare, bilanţul îmbolnăvirilor de la începutul crizei sanitare şi până în prezent a rămas în judeţ la 672 cazuri. În Bihor au fost făcute, în total, 21.627 teste pentru diagnosticarea infectării cu coronavirus.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, numărul persoanelor vindecate a ajuns la un total de 625, iar rata vindecărilor la 93% din totalul celor diagnosticate cu Covid, în timp ce numărul oficial al deceselor a rămas de 23 (din care unul raportat eronat pentru judeţul Bihor).

În prezent, în Spitalul Municipal din Oradea, de unde în cursul serii de luni au fost transferaţi la vechea secţie de Boli Infecţioase ultimii pacienţi cu coronavirus, mai sunt internate, conform DSP Bihor, doar 39 persoane, care fuseseră internate ca suspecte de Covid, dar nu au fost confirmate, acestea fiind îngrijite în diverse secţii, de la Chirurgie oncologică la Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie.

De altfel, după cum BIHOREANUL a informat, Spitalul Municipal urmează să fie redeschis pentru tratarea bolnavilor cronici din data de 1 iulie.

Pe de altă parte, poliţiştii bihoreni au verificat luni 534 persoane obligate la autoizolare la domiciliu, pentru nerespectarea acestei măsuri aplicând 6 amenzi în valoare cumulată de 7.000 lei.